eur:
389.63
usd:
364.04
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke beszédet mond az Egységben Magyarországért nagygyűlésén Budapesten, a Műegyetem rakparton 2022. március 15-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Így szerepeltek a pártelnökök – a többség veszített

Az országgyűlési választáson induló pártok elnökeinek egy része egyéniben is megmérette magát.

A jelenlegi parlamenti pártok vezetői közül vélhetően mandátumot szerez Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke (Budapest 15. vk., XVIII. kerület) és Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke (Budapest 10. vk., III. kerület), bár előbbi esetében még meg kell várni a maradék szavazatok megszámolását is.

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke Csongrád-Csanád megye 2. választókerületében próbálkozott, és 9,66 százalékos eredménnyel csak a harmadik helyen végzett, de mivel pártja átlépte az 5 százalékos parlamentbe jutási küszöböt, így listavezetőként mindenképpen mandátumhoz jut, igaz, utána az összeférhetetlenség miatt döntenie kell arról, hogy Ásotthalom polgármestere marad vagy parlamenti képviselő lesz.

Kikerült viszont az Országgyűlésből Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke (Pest megye 9. vk., Nagykáta), aki súlyos vereséget szenvedett a fideszes Czerván Györggyel szemben, és a közös ellenzéki listán sem kapott helyet.

Emellett az országos listát állító pártok vezetői közül nem járt sikerrel Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke sem (Budapest 3. vk., XII. kerület), 5,51 százalékkal ötödik lett a Hegyvidéken.

A szintén országos listát állító Normális Élet Pártjának elnöke, Gődény György (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 1. vk., Nyíregyháza) utolsó lett választókerületében, a 757 rá leadott szavazat az összes voks 1,56 százaléka volt. Ennél is rosszabbul szerepelt Szanyi Tibor, az országos listáig sem jutó Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom elnöke (Budapest, 13. vk., XVI. kerület), az MSZP korábbi politikusát mindössze 375-en támogatták, így választókerületében a szavazatok 0,71 százalékát megszerezve a hetedik lett.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×