INFORÁDIÓ 
2020. október 29. csütörtök
Nárcisz

csu

2019.11.11. 20:16

Stoiber: Magyarország helye az újraegyesített Európa közepén van

Magyarország helye az újraegyesített Európa közepén van - hangsúlyozta Edmund Stoiber volt bajor tartományi kormányfő, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) tiszteletbeli elnöke a Die Weltnek egy interjúban, amely hétfőn jelent meg a német konzervatív lap hírportálján.
2019.03.06. 13:47

A bajor kormányfő is üzent Orbán Viktornak

Orbán Viktor magyar miniszterelnök az utóbbi időben egyre inkább eltávolodott a bajor Keresztényszociális Unióval (CSU) közös értékektől - mondta Markus Söder bajor kormányfő, a CSU elnöke egy lapinterjúban.
2019.02.25. 16:56

A CDU egyértelmű kiállást vár Orbán Viktortól

Egyértelműen el kell köteleződnie az Európai Néppárt (EPP) értékei mellett Orbán Viktor magyar kormányfőnek és az EPP-hez tartozó pártjának, a Fidesznek - mondta hétfőn Berlinben Paul Ziemiak, a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) főtitkára. A testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke, Markus Söder tartományi kormányfő Münchenben kifejtette: a CSU szerint az EPP-nek tárgyalnia kell a Fidesszel folytatott együttműködés jövőjéről.
2019.01.21. 17:54

Orbán Viktor üzent az új CSU-elnöknek

Levélben gratulált Orbán Viktor miniszterelnök Markus Södernek, a Bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökévé történt megválasztásához. Mráz Ágoston Sámuelt a Fidesz és a CSU, valamint a CSU és a CDU jövőbeli együttműködéséről is kérdezte az InfoRádió.
2019.01.19. 16:24

Új elnök a bajor CSU-nál

Megválasztották a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökének Markus Söder bajor tartományi kormányfőt szombaton Münchenben, a párt rendkívüli kongresszusán.
2018.11.18. 15:37

Marcus Söder nem okozott meglepetést

Markus Söder bajor tartományi miniszterelnök vasárnap a várakozásoknak megfelelően bejelentette, hogy megpályázza a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöki tisztségét.
2018.11.12. 06:28

Német sajtóhír szerint lemond a CSU elnöke

A dpa német hírügynökség úgy értesült, hogy Horst Seehofer a héten jelenti be távozását a bajor Keresztényszociális Unió elnöki posztjáról, és várhatóan hamarosan a szövetségi belügyminiszteri posztról is lemond
2018.10.15. 09:27

Bajor tartományi választás: megvan a hivatalos előzetes végeredmény

A Keresztényszociális Unió (CSU) kapta a legtöbb szavazatot, de elveszítette többségét.  A müncheni Landtagban az eddigi négy helyett hat pártnak lesz frakciója, bejutott a CSU-tól jobbra álló Alternatíva Németországnak (AfD), és visszajutott a liberális Szabad Demokrata Párt (FDP).
2018.10.07. 18:05

Megújulást sürget a német CDU/CSU új parlamenti frakcióvezetője

Politikai és szervezeti megújulást sürgetett a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) új parlamenti (Bundestag-) frakcióvezetője a pártszövetség ifjúsági szervezetének (JU) kongresszusán vasárnap.
2018.10.07. 12:49

Megtartja mindkét tisztségét Horst Seehofer

Nem tervez lemondást a bajorországi tartományi törvényhozási (Landtag-) választás után Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke, a politikus egy vasárnapi interjúban jelezte, hogy mindkét tisztségét meg kívánja tartani az október 14-i választás után.
2018.09.26. 12:17

Az új frakcióvezető tovább gyengítheti Merkel helyzetét

Tovább gyengült Angela Merkel helyzete, ugyanis a két kereszténypárt, a CDU és a CSU képviselőcsoportja nem a kancellár és belügyminisztere részéről jelölt személyt választotta a két párt parlamenti frakcióvezetőjének, hanem az 50 esztendős Ralph Brinkhaus adóügyi szakértőt.
2018.09.25. 18:08

Leváltották Merkel bizalmasát

Elveszítette a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti (Bundestag) képviselőcsoportjában tartott frakcióvezető-választást Volker Kauder, az Angela Merkel kancellár bizalmasaként számon tartott politikusnak így 13 év után távoznia kell a tisztségből.
2018.09.15. 14:34

Horst Seehofer: Bajorország csak a CSU-val maradhat stabil és sikeres

Bajorország csak a Keresztényszociális Unió (CSU) vezetésével maradhat stabil és sikeres - jelentette ki Horst Seehofer pártelnök szombaton Münchenben a CSU kongresszusán, amellyel elkezdődik az október 14-i tartományi törvényhozási (Landtag-) választást felvezető kampány hajrája.
2018.09.07. 19:59

Nem adott ajánlást a CDU és a CSU

A német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és bajor testvérpártja, a Keresztényszociális Unió (CSU) nem ad ajánlást európai parlamenti (EP-) képviselőinek arra, hogy miként szavazzanak a jogállamiság magyarországi helyzetéről szóló, úgynevezett Sargentini-jelentésről - jelezték pénteken Berlinben a pártszövetség német szövetségi parlamenti (Bundestag-) képviselőcsoportjának vezetői.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018