eur:
393.57
usd:
368.11
bux:
66472.08
2024. április 25. csütörtök Márk
Szél Bernadett, a Lehet Más a Politika (LMP) miniszterelnök-jelöltje, a párt társelnöke (középen) beszédet mond az LMP utcafórumán a fővárosi a Blaha Lujza téren 2018. április 7-én.
Nyitókép: Mónus Márton

Szél Bernadett: az LMP azokat szolgálja, akiket méltánytalanság ért az elmúlt 28 évben

Az LMP szolgálatra jelentkezik az ország helyreállítása érdekében és azokért, akiket méltánytalanság ért az elmúlt 28 évben - mondta Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt szombaton Budapest belvárosában. Szél Bernadett az együttműködési szándékaikról is beszélt.

Az LMP társelnöke szerint kormányváltó hangulat van, minden választót szavazásra buzdított.

"Szerezzük vissza a saját becsületünket. Nem lehet ennek az országnak olyan miniszterelnöke, aki minket fenyeget és aláz a nemzeti ünnepünkön és egy szakrális vallási ünnepen bejelenti, hogy tömegesen listáz minket" - szögezte le.

Arra is kérte a választókat, tegyék lehetővé, hogy egy erős LMP legyen a parlamentben vagy a kormányban. Leszögezte: a demokrácia és a jogállam helyreállításában mindenkivel együtt tudnak működni, mert Magyarország nem lehet "illiberális, autokratikus vagy féldiktatúra állapotban".

Az LMP politikusai a civil életből érkeztek és nem a saját pecsenyéiket sütögetik. Nincs szükségük Polt Péter legfőbb ügyészre ahhoz, hogy elkerüljék az igazságszolgáltatást - tette hozzá.

"Én egy 41 éves, kétgyermekes édesanya vagyok, aki életem végéig elszámolgattam volna a statisztikákat a Központi Statisztikai Hivatalban, ha nem történt volna az országunkban az, ami megtörtént" - közölte.

Új szemléletű képviselőket szeretnének

Csárdi Antal, a párt budapesti, belvárosi képviselőjelöltje szerint új szemléletű képviselőkre van szükség, hogy a főváros beruházásait ne gazdasági érdekek döntsék el. Véget kell vetni annak, hogy Felcsúton és Hódmezővásárhelyen döntsenek Budapest sorsáról - mondta.

Szél Bernadett kérdést kapott arról, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke szerint az LMP okolható majd azért, ha nem nyer az ellenzék, amire kijelentette: az LMP mindent megtett az országos és a legszélesebb körű együttműködésért. Még szombat délelőtt is azon dolgoztak, hogy az ellenzék a lehető legtöbb mandátumot nyerhesse meg.

Tárgyalások az utolsó pillanatokig

Ungár Péter elnökségi tag elmondta, hogy az utolsó pillanatig folytak a tárgyalások, ami szerinte három biztos ellenzéki mandátumot eredményezett. Ennek része, hogy Szekszárdon a szocialista Harangozó Tamás visszalép az LMP társelnöke, Hadházy Ákos javára. Úgy összegzett: az LMP jelöltje az országban hét helyen nincs a szavazólapon, és három helyen léptek vissza a javukra baloldali indulók.

Szél Bernadett kérdésre cáfolta azt a hírt, miszerint szakadna az LMP. Arra reagálva, hogy Kövér László fideszes házelnök ellenzéki csalástól tart, rámutatott a Kúria döntésére, miszerint a kormány jogellenesen kampányolt a Fidesz javára. Ez azonban szerinte csepp a tengerben, majd sorolta a példákat, amelyek bizonyítják, hogy a kormányoldal egész rendszere csalásra épül: képviselők lejáratását, ellenzéki aktivisták bántalmazását. "Ez már nem csalás, ez már erőszak" - jelentette ki.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×