eur:
394.53
usd:
363.13
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Az országos pártlistás szavazólap levélben történő szavazásra készült mintáját mutatja Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) vezetője a külföldön élő magyar választók levélcsomagjainak postázásáról tartott sajtótájékoztatón Budapesten, az NVI Alkotmány utcai székházában 2018. március 19-én. A szavazólapon 23 pártlista neve szerepel. A Nemzeti Választási Iroda ezen a napon megkezdte a levélcsomagok postázását.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Az NVI megkezdte a levélcsomagok postázását

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) hétfőn megkezdte a levélcsomagok postázását a magyarországi lakóhellyel nem rendelkező magyar választópolgároknak - jelentette be az iroda elnöke.

Pálffy Ilona közölte, csaknem 366 ezren regisztráltak eddig és még ötezer regisztrációs kérelem érkezett az NVI-hez. A napokban majdnem 316 ezer levélcsomagot adnak postára, mintegy 48 ezret vasárnap szállítanak ki arra a 12 külképviseletre, amelyen személyesen vehetik át a választók. Az újabb jelentkezőknek folyamatosan gyártják a csomagokat. A regisztrációs határidő március 24-én délután jár le, így az addig jelentkezők később még kiküldik a csomagokat. Négy éve sokkal kevesebb, 192 ezer regisztrációs kérelem érkezett - emlékeztetett.

A levélcsomagok kiküldésével meg kellett várni az országos pártlista - melyen végül 23 párt szerepel - jogerőre emelkedését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×