eur:
394.03
usd:
368.37
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Egyre több a szalafista nő

A világi államot elvető és a sariai, tehát az iszlám jogrend bevezetésére törekvő szalafisták egyre több mohamedán nőt igyekeznek hálójukba keríteni.

Észak-Rajna-Vesztfália belügyminisztere elmondta, a hatáskörébe tartozó tartományban közel

háromezerre tehető a mindenre elszánt szalafisták száma, és ezen belül a nők aránya már eléri a 15 százalékot.

Utalt arra is, hogy a szélsőséges irányzat vezetői egy ideje kiváltképpen a mecsetekben és a szociális hálózatokon keresztül szólítják meg a nőket.

A nők a szalafisták számára a családi értékrend megőrzéséért és a mindennapi életben elfogadott normák kialakításáért felelősek. Ezen az alapon rájuk hárul a felnövekvő nemzedék erkölcsi, valamint ideológiai formálásának támogatása, továbbá cselekedeteinek logisztikai támogatása.

Mint Észak-Rajna-Vesztfália belügyminisztere kifejtette, a szélsőséges irányzat vezetői egy ideje fokozódó figyelmet szentelnek a nők aktív bevonására a világi állam felszámolása és az iszlám jogrend bevezetése érdekében. Ralf Jäger szerint a mecsetekben hitszónokaik mind gyakrabban emelik ki a nők szerepét gyermekeik helyes irányban történő nevelésében, ami csakis a szalafista tanok feltétel nélküli elfogadásában és ezen belül akár erőszak elkövetésében nyilvánulhat meg.

A német belügyi szerveknek feltűnt, hogy egyre több nő veszi ki a részét a szociális hálózat révén a szalafizmus arab nyelven történő terjesztésében is, abban a meggyőződésben, hogy ezáltal az igaz mohamedán hitet terjesztik és egy olyan belső körhöz tartoznak, amelyik már öltözékével is felkészül a paradicsom elnyerésére.

Azonban nemcsak szóval, hanem sokan tettekkel is bizonyítják tántoríthatatlan elkötelezettségüket.

Az észak-rajna-vesztfáliai belügyminiszter utalt arra, hogy szíriai polgárháború kirobbanása óta csaknem ezer szalafista, köztük mintegy 200 nő, távozott Németországból a harcok színhelyére. Amíg azonban a férfiak fegyverrel küzdenek céljaik megvalósítása érdekében, asszonyaik az "új társadalmi rend" megalapításának alapköveit helyezik el a meghódított területeken.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×