eur:
393.91
usd:
364.82
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Így búcsúztak David Bowie rajongói

Az elhunyt David Bowie felesége a hétvégén már több üzenetben arra utalt, hogy a legendás rocksztár már nem sokáig élhet. Közeli barátai pedig a gyászhír után arra emlékeztek, hogyan küzdött a betegséggel.

A szomáli-amerikai származású modell, Imán 23 éven át volt a vasárnap elhunyt David Bowie felesége. A rocksztár párja már a halálhír előtti napokban arra utaló posztokat publikált a közösségi médiában, amelyek Bowie közelgő halálára utaltak.

"A harc valódi, de Isten is az" - írta vasárnap a Twitteren és a Facebookon is, amelyre hétfőn részvétnyilvánítások sokasága érkezett.

Egy nappal korábban pedig azt írta, hogy "van amikor egészen addig nem tudsz értékelni egy pillanatot, amíg emlékké nem válik".

Imán és Bowie 1992-ben házasodott össze és kapcsolatuk az egyik legtartósabb volt a művészek és celebek világában. Lányuk, Alexandria 2000-ben született.

Miközben a korszakalkotó művész halálát világszerte milliók gyászolták - közük olyanok is, akik jóval azután születtek, hogy fontosabb munkái megjelentek, Bowie barátai arra emlékeztek vissza, hogyan küzdött a rákbetegséggel, amely 18 hónap alatt elvitte.

Tony Visconti, aki több Bowie-album producere volt azt mondta, hogy a mindössze pár napja kiadott új lemeze, a Black Star "a nekünk szánt búcsúajándék volt".

"Már egy éve tudtam, hogy mi történik, de mégsem voltam kész rá" - mondta.

Ivo van Hove belga színházi rendező, aki együtt dolgozott a művésszel Bowie utolsó musicaljén, a Lazaruson azt mondta, hogy a rocksztárnak májrákja volt.

" 1 éve és 3 hónapja beszélt nekem róla. Megkért, hogy tartsam titokban" - mesélte.

Hove elmondta: Bowie nem volt hajlandó elhalasztani a Lazarus premierjét. "Hatalmas csatát vívott, tényleg nem akart meghalni. Amikor csak tudott, eljött a próbákra. Láttam, milyen erőfeszítés volt számára".

"A premieren úgy tűnt, kicsattan az egészségtől, de utána egyből le kellett ülnie."

Közeli munkatársát és barátját, Brian Enót azonban teljesen váratlanul érte a hír. Egy héttel korábban kapott egy szokásosan vicces hangvételű emailt a zenésztől, amelyben megköszönte a közösen eltöltött jó perceket. "Most már tudom, hogy búcsúzott" - mondta Eno, aki többek között az úgynevezett Berlin-trilógia, három, Nyugat-Berlinben felvett Bowie lemez producere volt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×