eur:
389.57
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Először lesz Magyar Kulturális Hét Pozsonyban

Több mint szomszéd címmel először lesz Magyar Kulturális Hét Pozsonyban június 9. és 16. között.A szervező magyar nagykövetség célja, hogy a rendezvénnyel közelebb kerüljön egymáshoz a magyar és a szlovák nemzet, és Pozsony történelmi belvárosába elvigye a magyar kultúrát, művészetet, gasztronómiát.

Balogh Csaba, Magyarország pozsonyi nagykövete bízik benne, hogy a rendezvényen mindenki megtalálja a saját ízlésének megfelelő kínálatot.

"Régóta foglalkoztatott bennünket a gondolat, hogy kellene egy olyan koncentrált magyar hetet vagy fesztivált csinálni, amely amellett, hogy a különböző rétegek számára érdekes programokat keretbe foglalja, a nagyközönség számára is vonzó és érdekes lehet" - fogalmazott a nagykövet.

A szlovák fővárosban egy héten keresztül magyar színházi előadásokon, könnyű- és komolyzenei koncerteken, kiállításmegnyitókon, könyvbemutatókon vehetnek részt az érdeklődők. Megjelenik a magyar gasztronómia is - borkóstolókon ismerkedhetnek az ínyencek a magyar borokkal, és sztárséfek készítenek majd kiváló csemegéket.

"Rendkívüli módon örültek a pozsonyi főpolgármesteri hivatalban, és az óvárosnál is különösen. Az volt a benyomásom, hogy egyrészt rendkívül nyitottak voltak Magyarország és a magyar kultúra iránt, másrészt pedig örültek annak, hogy a kulturális, gasztronómiai kínálat egy héten át tartó folyamatos bebiztosítása kivonzza majd a terekre utcákra az érdeklődőket. Ez a főpolgármesteri hivatalnak is egy fontos szempont, és az érdekek itt találkoztak" - tette hozzá Balogh Csaba.

A fesztivált hagyományteremtő szándékkal hívták életre. Azt a magyarországi szlovákok és a visegrádi négyek országaiból érkező kulturális fellépők is színesítik. A pozsonyi Magyar Kulturális Hetet ezen kívül az egy éves magyarországi V4-elnökség zárórendezvényének szánják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×