eur:
389.22
usd:
363.63
bux:
68078.84
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Rejtély az Alpokban: Miért mészárolták le a brit családot?

Vajon bérgyilkosság vagy brutális rablás okozta a francia Alpokban egy iraki származású brit család több tagjának halálát? - ezt találgatja a brit média. A sokkoló mészárlást két kislány élte túl - egyiküket csak órákkal később fedezték a fel több lövést kapott autóban.

Nagy-Britanniában éltek, de vajon iraki kapcsolataik miatt mészároltak-e le egy Franciaországban vakációzó családot? Szaad al-Hilli még a 70-es években költözött Angliába szüleivel, akik a Szaddam-rendszer elől menekültek.

A férfi később szintén iraki származású, de Svédországban élt feleségével a Londonhoz közeli elegáns Surrey grófság egyik városkájában telepedett le egy a Tudor-időkre emlékeztető családi házban. Testvére a közeli Kingstonban lakik. A családnak volt egy franciaországi ingatlanja is.

A szomszédok most sokkban vannak, mert megölték ismerőseiket, akik szerintük nagyon összetartó család voltak. A brit média megszólaltatta az egy műholdas cégnél mérnökként dolgozó al-Hilli könyvelőjét is, aki azt mondta: fogalma sincs, miért támadták meg a családot.

A gyilkosok összeverték al-Hilli idősebb lányát, a hét éves Zainabot, négyéves húga Zeena sértetlenül túlélte a mészárlást, de órákon át a holttestek között feküdt az autóban, mielőtt megtalálták. A francia rendőrök mindezt azzal magyarázták, hogy nem akarták összezavarni a nyomokat a helyszínen. A család BMW-je felett elrepülő helikopter hőkamerája pedig azért nem érzékelte a kislányt, mert a holttestek nem hűltek ki.

A támadásban meghalt a családfő 47 éves felesége és 77 éves édesanyja is. Egy épp arrajáró francia kerékpárost - egy háromgyermekes apát - a családtagokhoz hasonló módon közelről fejbelőttek, ami vagy a bérgyilkosság, vagy a szadista hajlamú rablókról szóló elméletet erősíti.

A Daily Mail arra utalt, hogy az áldozatokkal egy lövéssel végeztek, ami profi elkövetőkre utal. A sokkoló gyilkosságot először egy, a közelben élő angol kerékpáros fedezte fel, aki elmondta, hogy az autó motorja még járt, amikor meglátta, mi történt. A Daily Telegraph megemlítette, hogy a környéken fegyveres bűnbandák több autót is elraboltak.

A Telegraph szerint al-Hilli a nyaralás előtt azt mondta szomszédainak, hogy valami aggasztja és hogy félti Irakban élő családtagjait. Ennek ellenére nem tűnt túl idegesnek. Az egyik szomszéd annyit elmondott, hogy beszélt erről a rendőröknek, de hogy mit is hallott al-Hilltől, azt nem részletezte. Annyit hajlandó volt elárulni, hogy ismerőse félelmei "nem politikai természetűek voltak".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×