eur:
389.74
usd:
363.62
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Getty Images

Ez sokaknak fog tetszeni – praktikus újítás jön a Google keresőjébe

Jegyzeteket adhatunk hozzá az egyes cikkekhez, ráadásul a megjegyzéseket, tippeket mások is megtekinthetik majd.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, a Google több mint 120 országban tette elérhetővé a mesterséges intelligenciával felturbózott internetes keresőjét, és jó hír, hogy az újítás hamarosan a magyar felhasználók számára is elérhetővé válhat.

A megoldás képes kivonatolni az interneten megjelent cikkeket, továbbá a keresés lefutása után, a találatok megjelenítésénél a felhasználók további kérdéseket tehetnek fel egy külön mezőben. A generatív mesterséges intelligencia a jövőben a szövegek fordításában is segít majd. Ha egy szónak több jelentése is van, akkor azt külön jelzi majd rendszer, és a felhasználó válogathat a különböző kontextusban valószínű jelentések közül.

A Google azonban nem áll le, újabb, rendkívül hasznos funkcióval kezdett el kísérletezni. Ennek lényege, hogy a felhasználók különböző jegyzeteket hozhatnak létre, és elolvashatják más emberek megjegyzéseit is a kereső egyes találatai mellett – írja a hvg.hu a 9to5google.com által közölt hír alapján.

Ezek a jegyzetek hasznos tippeket tartalmazhatnak egy cikkről vagy témáról, és szakértők, valamint hétköznapi emberek egyaránt létrehozhatják azokat.

Az már ismert, hogy a Google Kereső találatai között, egyes cikkeknél két új gomb lesz majd:

  • az egyik a „Jegyzet hozzáadása” (Add note);
  • a másik pedig a „Jegyzetek” (Notes).

Ha utóbbit választjuk ki, az Instagram- és Snapchat-történetekhez hasonló jegyzetek nyílnak meg egyfajta állóképekként, ezeken lehet majd látni a jegyzeteket.

Az egyes jegyzeteket lehet majd lájkolni, meg lehet osztani, el lehet menteni későbbre vagy akár jelenteni is lehet valamilyen probléma esetén. A Google algoritmusalapú védelmi vonalakkal tenné biztonságossá a funkciót, arról azonban nem adtak tájékoztatást, hogy miként szeretnék kiszűrni az álhíreket, dezinformációkat.

Az viszont már biztos, hogy az olyan érzékeny témákban, mint a politika vagy az egészség, nem lehet jegyzeteket hozzáadni a tartalmakhoz.

Más, a közösségi médiában ismert történetekhez hasonlóan a jegyzeteket is többféle módon lehet majd egyedivé tenni, hivatkozásokat viszont nem lehet elhelyezni bennük.

A funkció egyelőre kísérleti keretek között elérhető az androidos és az iPhone-os Google alkalmazásban – első körben az Egyesült Államokban és Indiában.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×