eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Bishkek, Kyrgyzstan - June 6, 2019: Asus Chromebook. A Chromebook for Education on a wooden desk.
Nyitókép: Savusia Konstantin/Getty Images

Lényeges funkcióval bővült a Google keresője

Az újításnak köszönhetően sokak helyesírása javulhat a Google-keresések során.

A Google beépített a keresőjébe egy nyelvtani ellenőrzőt, amely megnézi, hogy egy mondat vagy kifejezés nyelvtanilag helyes-e, illetve a helyteleneket miként kell kijavítani – írja a 9to5google cikke alapján a Portfolio.

A jelenleg csak angol nyelven elérhető funkció használatához csak be kell gépelni egy mondatot vagy kifejezést a keresőbe. Ha a "grammar check" vagy "check grammar" kifejezéseket a lekérdezés végéhez csatoljuk, zökkenőmentesebb lesz az élmény, és garantálja, hogy a Google minden alkalommal aktiválja az eszközt.

  • Ha nincs hiba a leírtakban, akkor az első találatként megjelenő "Grammar check" lapon zöld pipa jelenik meg.
  • Ellenkező esetben a Google átírja a mondatot, és aláhúzza, hogy mit változtatott. A javított változat fölé lebegve megjelenik a "Másolás" gomb is.

Az újítás hátterében az áll, hogy a Google mesterséges intelligencia rendszereket használ a nyelv elemzéséhez. A vállalat figyelmeztet: a nyelvtani ellenőrzések "nem biztos, hogy 100 százalékos pontosságúak, különösen a részleges mondatok esetében", ezért jobb, ha kerüljük a mondatrészeket. A Gmail és a Google Docs már évek óta kínál helyesírási és nyelvtani ellenőrzést, de ezt eddig még nem integrálták a keresőbe.

A nyelvtani ellenőrzés nem fut le, "ha a tartalom sértheti a Google Keresés általános irányelveit vagy a Keresés funkciókra vonatkozó irányelveket". Ez magában foglalja a veszélyes, orvosi jellegű vagy "vulgáris nyelvezetű és trágár" beviteleket.

A Google kereső egyébként számos beépített eszközzel rendelkezik a szótártól kezdve a metronómon át a többoldalú kockáig.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×