eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Elon Musk, a Tesla Motors és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója panelbeszélgetésen vesz részt a világ legjelentősebb számítógépes és videojáték expóján, az E3 elektronikai szakvásáron Los Angelesben 2019. június 13-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Adam S. Davis

Elon Musk fontos politikai döntést hozott az X-nél

A vezérigazgató menesztette a teljes választási biztonsági csapatot.

2024-ben legalább 70 demokratikus választás történik majd világszerte, a korábban Twitter néven ismert X viszont egy lépést tett visszafelé attól, hogy hatékonyan küzdjön a platformon terjedő álhírekkel szemben. A Rolling Stone szerint az X vezérigazgatója, Elon Musk ugyanis menesztette az egész választási biztonsági csapatot, azokat a szakembereket, akik a dezinformáció terjedése ellen dolgoztak – írja a Telex.

Elbocsátottak több olyan európai munkatársat, aki a közösségi platform fenyegetéselhárítási csapatában dolgozott, köztük Aaron Roderickst is. Musk megerősítette az értesüléseket: annyit írt egy tweetjében, hogy „Ó, a ”választási feddhetetlenség„ csapatra gondolnak, amely aláásta a választási feddhetetlenséget? Igen, már nincsenek velünk”.

Rodericks a múlt hónapban még új munkatársakat akar felvenni a 2024-es választások előtt. A tervek szerint az új alkalmazottak több egyesült államokbeli irodában, illetve Torontóban, Dublinban vagy Szingapúrban dolgoztak volna.

A BBC szerint Elon Musk egy olyan funkciót is kikapcsoltatott az X-en, ami korábban engedte a felhasználóknak, hogy jelentsék a hamisnak vagy dezinformációnak vélt, választásokkal kapcsolatos tartalmakat a platform felé. A funkciót az elmúlt hetekben mindenhol eltávolították az oldalról, kivéve az Európai Unióban.

Egy, az Európai Bizottság megrendelésére készített kutatás szerint a legtöbb álhír és dezinformáció még mindig az X-en terjed.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×