eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
Elon Musk, a Tesla Motors és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója panelbeszélgetésen vesz részt a világ legjelentősebb számítógépes és videojáték expóján, az E3 elektronikai szakvásáron Los Angelesben 2019. június 13-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Adam S. Davis

Elon Musk fontos politikai döntést hozott az X-nél

A vezérigazgató menesztette a teljes választási biztonsági csapatot.

2024-ben legalább 70 demokratikus választás történik majd világszerte, a korábban Twitter néven ismert X viszont egy lépést tett visszafelé attól, hogy hatékonyan küzdjön a platformon terjedő álhírekkel szemben. A Rolling Stone szerint az X vezérigazgatója, Elon Musk ugyanis menesztette az egész választási biztonsági csapatot, azokat a szakembereket, akik a dezinformáció terjedése ellen dolgoztak – írja a Telex.

Elbocsátottak több olyan európai munkatársat, aki a közösségi platform fenyegetéselhárítási csapatában dolgozott, köztük Aaron Roderickst is. Musk megerősítette az értesüléseket: annyit írt egy tweetjében, hogy „Ó, a ”választási feddhetetlenség„ csapatra gondolnak, amely aláásta a választási feddhetetlenséget? Igen, már nincsenek velünk”.

Rodericks a múlt hónapban még új munkatársakat akar felvenni a 2024-es választások előtt. A tervek szerint az új alkalmazottak több egyesült államokbeli irodában, illetve Torontóban, Dublinban vagy Szingapúrban dolgoztak volna.

A BBC szerint Elon Musk egy olyan funkciót is kikapcsoltatott az X-en, ami korábban engedte a felhasználóknak, hogy jelentsék a hamisnak vagy dezinformációnak vélt, választásokkal kapcsolatos tartalmakat a platform felé. A funkciót az elmúlt hetekben mindenhol eltávolították az oldalról, kivéve az Európai Unióban.

Egy, az Európai Bizottság megrendelésére készített kutatás szerint a legtöbb álhír és dezinformáció még mindig az X-en terjed.

Címlapról ajánljuk
Meghalt a világ talán legromantikusabb filmjének főszereplője

Meghalt a világ talán legromantikusabb filmjének főszereplője

1970-ben készült az a dráma, amely világhírűvé tette. A Love Story igazi kasszasiker volt annak idején. Az Amerikai Filmintézet a filmet beválasztotta minden idők 10 legromantikusabb alkotása közé. Tyan O'Neilt ekkor Oscar-díjra és Golden Globe-díjra jelölték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
Földrengések Magyarországon: okozhatta emberi tevékenység a földmozgásokat?

Földrengések Magyarországon: okozhatta emberi tevékenység a földmozgásokat?

Nem lehet az állítani, hogy emberi tevékenység nem befolyásolta az augusztusi Szarvas környéki földrengéssorozat kipattanását, de azt sem lehet mondani, hogy a jelenséget kizárólag emberi beavatkozás okozta – állapította meg tanulmányában Hetényi György, a svájci Lausanne-i Egyetem Földtudományi Intézetének kutatója utalva a térség geotermikus és földgázkitermelési projektjeit kísérő feltárásokra. A kérdésben azután alakult ki szakmai vita, hogy Aszódi Attila, a BME egyetemi tanára a Portfolión megjelent véleménycikkében vizsgálatot sürgetett annak tisztázására, hogy állhat-e emberi tevékenység a rengéssorozat hátterében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×