eur:
392.91
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Mark Zuckerberg, a Facebook internetes közösségi portál társalapítója és vezérigazgatója 2021. október 28-án bejelenti, hogy a Facebook új neve Meta lesz. Zuckerberg szerint a Facebook márkanév jelenleg egy termékhez, a közösségi oldalhoz kapcsolódik, de reméli, hogy idővel egy metaverzumot működtető cégnek tekintik majd őket az emberek.
Nyitókép: MTI/AP/Eric Risberg

Hatalmasat esett a Meta a Facebook váratlan adatai miatt

Az elmúlt 18 évben folyamatosan nőtt a napi aktív felhasználók száma, de most ennek is vége. Ám csak részben ennek hatására veszített nagyot a piaci tőkeértékéből a Facebook anyavállalata.

Kiadta friss negyedéves jelentését a Facebook-anyacég Meta Networks, és a vállalat közlése szerint 2021 utolsó három hónapjában csökkent a közösségi oldalon a napi aktív felhasználók (daily active users, DAUs) száma. Ilyesmi a Facebook 18 éves története során még nem történt – írja a hvg.hu.

A Meta szerint 2021 utolsó negyedévében 1,929 milliárdan voltak aktívak napi szinten a Facebookon, míg az azt megelőző, harmadik negyedévben ez a szám 1,930 milliárd volt. A legalább havi egyszer belépők száma (MAU) viszont december végén 2,91 milliárd fő volt, ami 4 százalékos növekedést jelent éves szinten.

A jelentés szerint a közösségi oldal bevételnövekedése is lelassult, mert a hirdetők már kevesebbet költöttek náluk a tavalyi év utolsó három hónapjában. Mark Zuckerberg ehhez még azt is hozzátette, hogy a közönségük, főleg a fiatalabb korosztály elhagyta a Facebookot a rivális TikTok és YouTube kedvéért.

Közben a Meta nyeresége is csökkent, az 8 százalékkal. A cég adózás utáni eredménye 10,285 milliárd dollár, részvényenként 3,67 dollár volt a december végével záródott három hónapban, szemben az előző év azonos időszakában elért 11,219 milliárd dollárral, részvényenként 3,88 dollárral. Viszont a vállalat bevétele 20 százalékkal, 33,671 milliárd dollárra nőtt az egy évvel korábbi 28,072 milliárd dollárról. Ezen belül a reklámbevételek 27,19 milliárd dollárról 32,64 milliárd dollárra emelkedtek.

A cég becslései szerint a világon körülbelül 2,82 milliárd ember használja naponta a Facebookot, az Instagramot, a WhatsApp-ot vagy a Messengert, és körülbelül 3,59 milliárd ember havonta legalább egyszer. Ezek a számok éves összevetésben 8, illetve 9 százalékkal nőttek.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×