eur:
394.5
usd:
369.71
bux:
65195.4
2024. április 19. péntek Emma

Sok tanulsággal szolgált a világ első klónozott tehenének élete

Elpusztult a világ első klónozott tehene egy japán kutatóintézetben. A közlemény szerint az állat magas kort, 21 évet és három hónapot élt meg.

A Kaga nevű tehén szerdán pusztult el az Isikava prefektúrában lévő állattenyésztési kutatóintézetben. A tehén hím ikre, Noto tavaly májusban pusztult el. A tehenek átlagos életkora húsz év.

A klónozott állatok 1998 júliusában születtek a Kindai Egyetem és a kutatóközpont közös kutatási programjában. A tudósok azt a technológiát alkalmazták a klónozáshoz, amellyel Nagy-Britanniában megalkották a világ első klónállatát, Dollyt, a birkát 1996-ban.

Kaga egészségi állapota szeptember végére hanyatlott annyira, hogy már nehezen tudott lábra állni. Táplálékkiegészítőkkel próbáltak javítani az állapotán, és gyulladáscsökkentőt is kapott a lábai miatt. Ennek ellenére október elején már nem tudott felállni, és szerdára elpusztult.

Az isikavai intézetben 2006-ra 14 tehenet klónoztak, a kutatást azonban később visszafogták, mivel 2009-ben betiltották a klónozott marhahús forgalmazását. A szarvasmarhákat ezt követően a klónozott tehenek élettartamának tanulmányozására tartották.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×