INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 18. vasárnap
Ilona

repülés

fejlesztés

vonat

légi közlekedés

Levehető szárnyú repülőt terveztek

Levehető szárnyú repülőt terveztek

Infostart

Levehető szárnyú repülőt, vagyis inkább repülő vonatot tervezett egy francia vállalkozó.

Ez a jármű kicsit olyan, mintha a James Bond-filmek modern és szokatlan kütyüjeiről ismert Q-ja tervezte volna: egy repülő, amely leszállás után "ledobja" szárnyait, és vonatként, a síneken gördül tovább - írta a Bloomberg. Maurice Ricci, az ötletgazda Akka Technologies vezérigazgatója a tervet többek között a Boeingnek is bemutatta. Úgy véli, ezzel a megoldással gyorsabb lehetne a gépek fordulóideje, könnyebb lenne az utasok beszállítása, ami akár az otthonukhoz sokkal közelebb is megtörténhetne.

Link & Fly || AKKA Technologies from Mediart Design on Vimeo.

A koncepció szerint az utasok a hozzájuk közel eső vasútállomásokon szállhatnának be a vonatszerű belsővel kialakított "repülő csövekbe". Az azonosítás retinaszkennerrel történne, miközben a jármű a repülőtérre tart. Ott csatlakozna rá egy szárnyra, amely azután az úti céljára repítené.

Ideje, hogy a repülőgyártók lépjenek valamit a különféle technológiai vállalatoknak a légi közlekedést megreformáló terveire és ötleteire - írta a Bloomberg. Az Uber például repülő taxikat indítana, a Google-társalapító Larry Page által is támogatott Kitty Hawk pedig egyszemélyes elektromos repülőket készítene. Az Airbusnak is volt egy ötlete repülő autó megépítésére.

Nyitókép: Akka Technologies
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018