eur:
389.31
usd:
363.01
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Félmillió dollárba kerül majd a repülő Ferrari

Ferrariból gyárt repülő autót a kanadai Moller cég. A vállalat eddig két modell fejlesztésébe kezdett bele, a Ferrarira alapozott kocsi a harmadik. Az autóval ezerötszáz méter magasba lehet majd felemelkedni.

Repülő autót gyárt a kanadai Moller cég, méghozzá a Ferrari 599 GTB modelljére alapozva, ami ma kétszázezer dollárba kerül. A Moller korábban már bejelentette, hogy két modellen dolgozik.

Az M400 Skycar az elképzelések szerint a rendszeres, nyolcvan kilométernél rövidebb utakhoz lenne ideális. Ugyanakkor igen gyors lenne, mivel tengerszinten 300 kilométernél is többet lenne képes megtenni óránként.

A másik modell az M200X Neuera volna, korábbi nevén Jetson. Ezt a mezőgazdaságtól a hadseregig sokfelé lehetne használni. Mint a rendes autók, könnyedén elérné a 120 kilométeres óránkénti sebességet, és 160-ig lehetne vele gyorsulni.

Az új elképzelés, a Ferrarira alapozott modell az Autovolantor nevet kapta. A kocsi százhatvan kilométeres óránkénti sebességet tudna elérni a földön, és 240-nel tudna száguldani a levegőben. A tervező, Bruce Calkins elmondta, hogy az autónak speciális, hibrid, részint elektromos, részint pedig benzines meghajtása lesz. Így nyolcszáz lóerős lenne a motor.

A kocsit nyolc meghajtó viszi majd előre, amelyeket a törzsbe építenek be, és a csövek elején található kis szárnyak terelik majd a levegőt annak megfelelően, hogy a a sofőr merre szeretne menni. Azaz a levegőben a helikopterhez hasonlóan mozog a jármű.

Mint mondják, ezerötszáz méteres magasságig tud majd emelkedni az autó, ennyit enged az üzemanyag.

A Ferrarira az alakja miatt esett a választás. Mint a tervezők mondják, először szkeptikusak voltak azzal kapcsolatban, vajon alkalmas-e egy földi helyváltoztatásra tervezett autó a céljaikra, de végül a tesztek meggyőzték őket.

Úgy tervezik, hogy az első modellek olyan félmillió dollárba fognak kerülni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×