Kutatások szerint a zeller összetevői az Alzheimer-kór és más degeneratív betegségek leküzdésében is segíthetnek. Két flavonoid, a luteolin és a diozmin ugyanis megakadályozza annak a gyulladásnak a kialakulását, amely az agysejtek sorvadásához és elhalásához vezet.
Los Angeles-i kutatók állatkísérletekkel igazolták, hogy a zellerben lévő anyagok révén csökkenthető a béta-amiloid nevű fehérje szintje, ami az Alzheimer-kórral hozható kapcsolatba.
A zeller lelassíthatja az agyi betegségek lezajlásának folyamatát, így pedig egyre több bizonyíték van arra, hogy "szuperzöldségnek számít" a zöld paprika és a kamilla mellett, amelyek szintén tartalmazzák az említett anyagokat.
Terrence Town, a kutatás egyik vezetője kiemelte: a vizsgálatok még kezdeti fázisban vannak, és csak állati kísérletekre alapulnak.
Vízitragédia történt Verőcénél, többen meghaltak, a szállodahajó menekülőre fogta