eur:
390.8
usd:
359.59
bux:
73174.1
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Wales-i akcentusban kommunikálnak a delfinek

Sóhajtásaik, suttogásaik és nyögéseik úgy hangzanak, mint ha kínaiul beszélnének. A kutatók azonban rájöttek, hogy a delfinek nyelve is eltér egymástól, attól függően, hogy a Föld mely pontján élnek. A Wales partjainál úszkáló delfineknek biztosan sajátos a kommunikációjuk.

Sajátos akcentussal kommunikálnak a Wales partjainál úszkáló delfinek. A mintegy 240 állat suttogása merőben eltért a többi, a szigetország körül élő delfinétől.

A kutatók azt követően kezdték vizsgálni a tengeri állatok eltérő kommunikációját, hogy kiderült: különbséget lehet felfedezni a madarak csiripelésében és a tehenek bőgésében is attól függően, hogy melyik tájegységben élnek.

Kiderült, hogy mindez a delfinekre is igaz. Az egymástól távol élők eltérő nyelven kommunikálnak.

A Wales-i partok egyik turista-látványosságát adják a delfinek, évente csaknem 25 ezer hajó indul útnak, hogy megmutassa az embereknek a vízi állatokat.

Címlapról ajánljuk
Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor párbajtőrvívó a negyedik, Pupp Réka cselgáncsozó az ötödik helyen végzett az olimpia második napján. Mind a két csapatunk, a női kézilabda és a férfi vízilabda is egygólos győzelmet aratott. Major Veronika nyolcadikként zárta a légpisztolyos női döntőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×