eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Lőrincz Viktor, miután győzőtt az egyiptomi Mohamed Metwally ellen a férfi kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos kategóriájának elődöntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. augusztus 3-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Lőrincz Viktor: hűnek kell lennem a nevemhez

Hátrányból fordítva győzött Lőrincz Viktor a kötöttfogásúak 87 kilogrammos kategóriájának olimpiai elődöntőjében. Úgy érzi, a türelme kifizetődött, és sok inspirációt jelentett számára testvére is.

Az olimpiai döntős Lőrincz Viktor taktikája bevált, felőrölte az egyiptomi Mohammed Metwallyt a végére.

„A meccs elején egy kicsit bealudtam. Tatán nagyon sokat birkóztam vele edzőtáborban, és ezeket a dolgokat nem csinálta, úgyhogy meg is lepett itt a versenyen, elég harcias volt, de 2-0-nál is nyugodt tudtam maradni, és tudtam, hogy képes leszek megfordítani a mérkőzést. Hittem magamban, hittem abban a melóban, amit én csinálok már évek óta, hogy felőrlöm az ellenfeleimet. Egyre jobban éreztem, hogy fárad, fárad, és jó időben sütöttem el a billentést” – mondta a győztes mérkőzés után.

Hozzátette, a fejére is figyelnie kellett.

„Jó párszor le is fejelt, ezzel is az volt a célja, hogy az iramomat meg tudja fékezni, de nem jött össze neki. Annak külön örülök, hogy nem repesztette fel a szemöldökömet, mert azzal nyilván időt tudott volna nyerni. Arra külön figyeltem, hogy ne tegyem oda neki a fejemet.”

A fizikális mellett a mentális felkészülés is fontos volt, utóbbiban Balassa Levente segítette a birkózót.

„Volt egy térdműtétem, és a koronavírus is megviselt, de utána hatalmas melóba kezdtünk az edzőimmel, és nagyon megnyomtuk az olimpia előtti egy évet. Tudtam, hogy fizikálisan fel fogok tudni készülni a játékokra. A mentális felkészülésre külön figyelmet szenteltem, hogy ha összekerülök akár Kudlával, ne jöjjenek elő belőlem azok az érzések, amelyek előjöttek Rióban, mert az nem vezetett volna jóra. Tudatosan készültem, hogy igenis, nyugodtnak kell maradnom, a saját munkámra koncentrálnom. Azt éreztem, hogy abszolút stabil voltam, koncentrált tudtam maradni. Nagyon szeretném ezt a döntőre átmenteni.”

Beszélt testvéréről, Tamásról, aki nem sokkal később megnyerte saját olimpiai döntőjét.

„Az elődöntős győzelme a szív diadala volt. Nagy inspirációt jelentett nekem is, hogy kutyakötelességben így küzdeni. Hűnek kell lennem a nevemhez.”

A két fivér több alkalommal szerzett már érmet ugyanazon a világversenyen, ám olyan még nem történt, hogy mindketten a dobogó legfelső fokára állhassanak.

„Szépen lépdeltünk mindketten előre, mindig új célokat tűztünk magunk elé. Fontos volt, hogy mi mindig ott voltunk egymásnak, nem elégedtünk meg, mindig többet akartunk. Neki is akadt hullámvölgye, Rió után abba akarta hagyni a birkózást, úgy kellett szinte magammal rángatni, hogy nekimegyünk a következő négy évnek és meg fogjuk csinálni – itt az eredménye. Amikor pedig kellett, ő ott állt mellettem folyamatosan és segített át a nehéz pillanatokon.”

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×