eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Lőrincz Tamás (j) az iráni Mohammedali Geraei ellen küzd a férfi kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájának elődöntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. augusztus 2-án. Lőrincz Tamás győzött és bejutott a döntőbe.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Lőrincz Tamás olimpiai bajnok

A 77 kilós kötöttfogású Lőrincz Tamás legyőzte a kirgiz Akzsol Mahmudovot a tokiói döntőben.

Lőrincz Tamás világbajnok, négyszeres Eb-győztes, a londoni olimpián második lett – egyedül az olimpiai aranyérem hiányzott a 34 éves birkózó gyűjteményéből. Már bejelentette, hogy Tokió után visszavonul, így a mostani alkalommal lépett utoljára szőnyegre.

Egyenlő erők küzdelmével indult a döntő. Lőrincz Tamás a fejéhez kapott egy összefejelés után, de szerencsére tudta folytatni.

Aztán a magyart küldték le a szőnyegre, de a kirgiz támadását kivédekezte (0:1).

Lőrincz próbálkozott, de Mahmudov szívósan tartotta magát. Aztán gyorsan fordított a magyar: a kirgiz kilépett a szőnyegről, majd intést is kapott (2:1). A földön nem tudott támadást indítani Lőrincz.

A folytatásban a kirgiz nem tudott semmit kezdeni, a magyar birkózó kiválóan védekezett, és megtartotta előnyét, és lett olimpiai bajnok.

Egy magyar zászlóval a nyakában szaladt körbe a csarnokban, és adott egy puszit a dobogónak is.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×