eur:
396.48
usd:
363.49
bux:
72641.99
2024. augusztus 2. péntek Lehel
Siklósi Gergely (j) és a kazah Vagyim Sarlaimov a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi párbajtőr csapatversenyének negyeddöntőjében a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. augusztus 2-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Nem volt kérdés: elődöntős a férfi párbajtőrcsapat

A magyarok magabiztos vívással verték a kazahokat a nyolc között, a fináléba jutásért a franciák következnek a párizsi olimpián.

A Grand Palais-ban ismét remek hangulat fogadta a vívókat, ahol pénteken a férfi párbajtőrözők csapatversenyét rendezték.

A magyarok remekül kezdtek, az első asszót Siklósi Gergely 5-1-re nyerte Sarlaimov ellen, majd ehhez újabb két tusnyi különbséget tett hozzá Koch Máté, Az egyéni verseny negyedikje, Andrásfi Tibor ezúttal visszafogottabb volt, 2-0-ra kikapott Kurbanovtól, 9-5-ről jöhetett a folytatás.

Koch és Sarlaimov asszója már eseménydúsabb volt, 17 tust hozott, a magyar adott eggyel többet, így nőtt a különbség. Siklósi rendkívüli türelmesen folytatta, és győzte le 2-0-ra Kurbanovot, majd Andrásfi is belelendült, és 9-5-tel hozta a saját asszóját. Ekkor már tekintélyes, 29-18-as volt a magyar vezetés.

Koch még tudta növelni az előnyt, 3-2-re nyerte meg asszóját, Andrásfi pedig remekelt, 8-2-re győzött, így a végén Siklósinak már csak a biztos befejezés volt a feladata. A magyar csapat végül 45-30-ra nyert, és bejutott a négy közé.

Az elődöntőben a franciák következnek 15.50-kor. A másik ágon Japán-Csehország csatát rendeznek.

„Nem számítottunk ennyire magabiztos győzelemre, Az volt a terv, hogy kontrát vívunk ellenük, és türelmesek vagyunk, ha nekik kell rohanniuk, akkor nehezen tudnak támadást felépíteni. Ez még egy fokkal jobban is sikerült. A meccsnek a felénél el is vesztették a fejüket, jöttek előre, mi pedig csak levadásztuk őket” – mondta Andrásfi, hozzátéve, hogy az első asszóban görcsösnek érezte magát, de utána valami átszakadt és onnan szép tusokat tudtam adni. Reméli, hogy tudja ezt a lendületet folytatni.

Siklósi Gergely a következő riválisról a franciákról azt mondta: erős és jó csapat, amely vezeti a világranglistát. „Támadni és jöttek fognak, ezt ki tudjuk használni. Az alaptaktikánk az lesz, hogy félig védekezve kezdünk, de a pást közepén.”

Címlapról ajánljuk
MOHU: újra kell gondolni a visszaváltási rendszer logisztikáját

MOHU: újra kell gondolni a visszaváltási rendszer logisztikáját

Július elsejétől működnek a MOHU Mol műanyag és egyéb italos palackokat visszaváltó automatái, sokszor azonban a vásárlók nem tudják leadni a palackokat, mert a berendezések megteltek vagy egyáltalán nem működnek. A MOHU szóvivője, Ozoli Gábor azt mondta az InfoRádióban, hogy a problémás esetek többségében nem ők hibáztak, de azt elismerték, hogy újra kell gondolniuk a logisztikát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×