eur:
397.58
usd:
364.33
bux:
72218.86
2024. augusztus 2. péntek Lehel
Hámori Anna Luca az ausztrál Marissa Williamson elleni küzdelemben, a női ökölvívók 66 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntőjében a 2024-es párizsi nyári olimpián az Észak-párizsi Arénában 2024. augusztus 1-jén.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Hámori Luca: „Nem tudnak elijeszteni! Ha fiú, ha lány, én le akarom győzni”

Az ökölvívó Hámori Luca úgy fogalmazott: nem tudják elijeszteni, mindent meg fog tenni a győzelemért a férfias külsejű algériai Iman Helif elleni negyeddöntőjében a párizsi olimpia szombati versenynapján.

„Ami a következő mérkőzésemet illeti: nem tudnak elijeszteni! Ha fiú, ha lány, én le akarom győzni” – írta pénteken a közösségi oldalán a 66 kilós súlycsoportban érdekelt kőszegi sportoló.

Az algériai öklözőről tavaly a nemzetközi szövetség (IBA) elnöke, Umar Kremljov azt nyilatkozta, hogy a vizsgálatok szerint a férfiakra jellemző XY kromoszómái vannak. Iman Helif csütörtökön a nyolcaddöntőben az olasz Angela Carinit győzte le. Az egyoldalú küzdelmet alig 40 másodperc után feladó Carini nem volt hajlandó kezet fogni ellenfelével, és igazságtalannak nevezte a helyzetet.

„Én sem tartom fair-nek, hogy ez a versenyző a nők között indulhat, de nem foglalkozhatok ezzel most. Változtatni nem tudok, ezt hozta az élet, ezt kell megoldani. Tudom, miért jöttem ide, tudom, mik a céljaim. Egyet megígérhetek: minden tőlem telhetőt meg fogok tenni a győzelem érdekében és küzdeni fogok, amíg csak lehet” – írta Hámori Luca.

Címlapról ajánljuk

Falus András génkutató: Imane Helif állapota egyenértékű a biológiai doppinggal

A nők között bokszoló Imane Helif algériai olimpikon egy olyan genetikai eltéréssel született nő, akit a magas tesztoszteronszintje a férfiakéhoz mérhető fizikai adottságokkal ruházott fel. Az ügyben az InfoRádió Falus András Széchenyi-díjas immunológus professzort, génkutatót kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
Amerikai atomfegyverek áraszthatják el a világot, komor jövőkép sejlik fel Ukrajna előtt – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Amerikai atomfegyverek áraszthatják el a világot, komor jövőkép sejlik fel Ukrajna előtt – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Az orosz Taszsz hírügynökség számolt be Vipin Narang, az amerikai védelmi miniszter űrpolitikáért felelős megbízott helyettese kijelentéséről, amely szerint az Egyesült Államok megnövelheti a telepített nukleáris robbanófejek számát.Ukrajna közzétette, hogy hány ember távozására számítanak 2024-ben és 2025-ben az országból. A számok nagyon aggasztó jövőt vázolnak fel Kijev számára a jövőben – közölte az Ukrán Nemzeti Bank jelentését a Kyiv Independent. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×