eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kozák Danuta betegen is döntős lett Szabó Gabriellával

A Szabó Gabriella, Kozák Danuta kajakos duó megnyerte hétfői előfutamát, ezzel egyből a döntőbe jutott 500 méteren a riói olimpián.

Az aktuális világ- és Európa-bajnok kettős favorithoz méltóan versenyzett első pályáján, csak a lengyelek hajója tudott vele tartani, de végül magabiztos siker lett a vége.

Jól rajtolt a magyar egység, a Karolina Naja, Beata Mikolajczyk duóval gyorsan az élre állt. 250 méternél pár centivel elöl haladt, de látszott, hogy a lengyelek is meg akarják spórolni a középfutamot – mivel ebben a számban is közvetlenül döntőt ért az első hely -, így komoly küzdelem alakult ki. A magyarok jól hajráztak, s végül egy beülővel megelőzték a lengyeleket, így készülhetnek a keddi döntőre.

Kozák Danuta, a MOL-csapat tagja extrém körülmények között teljesítette a hétfői előfutamot.

“Tegnap éjszaka közepén hasmenéses tünetek jelentkeztek nála, bélfertőzéses szindróma alakult ki. Azonnal megkezdtük a terápiát” – számolt be Toman József csapatorvos az MTI-nek.

Kiemelte: Kozák Danuta sportemberi nagyságát mutatja, hogy ebben a nehéz állapotban is ilyen eredményt tudott felmutatni.

Toman József úgy fogalmazott, nem egy súlyos betegségről van szó, de a versenyzés szempontjából ilyenkor “nagyon kevés is számít”, a folyadékvesztés, a nem alvás vagy a gyomortáji érzékenység. A gyógyszeres kezelésnek pedig idő kell, hogy eredményt hozzon.

A csapatorvos úgy véli, a betegség az előfutam előtt hatalmas lelki terhet jelenthetett a londoni olimpiai bajnoknak, amely a döntőbe jutással valószínűleg lekerült róla.

Kozák Danuta még egyesben és négyesben is indul Rióban, ezekben a számokban címvédőként.

Kedden a másik három számban a B döntőben szerepelhetnek a magyarok, miután a középdöntőbeli futamában a kenus Vasbányai Henrik 1000 méteren harmadik lett, míg kajak egyesben Douchev-Janics Natasa 200 méteren és Kopasz Bálint 1000 méteren a negyedik helyen végzett.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×