eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Bácsi kikapott az elődöntőben, bronzért birkózhat

Bácsi Péter kikapott az elődöntőben a kötöttfogásúak 75 kilogrammos súlycsoportjában a riói olimpia vasárnapi birkózónyitányán, így a folytatásban a bronzéremért küzdhet.

A Ferencváros világ- és kétszeres Európa-bajnoka negyedik mérkőzésén három intése miatt 1-0-s vereséget szenvedett a négy évvel ezelőtt Londonban ötödik, a tavalyi világbajnokságon pedig ezüstérmes dán Mark Overgaard Madsentől.

A 33 éves magyar birkózó - aki az első két fordulóban technikai tussal, a harmadikban pedig ugyancsak fölényesen győzött - nem volt elég aktív állásban, így kétszer is megintették, de a parterhelyzetben ugyanúgy tökéletesen védekezett, mint korábbi összecsapásain, azaz az első három percben nem született pont.

A folytatásban Bácsit harmadszor is figyelmeztették, amelyért már pont is járt ellenfelének, aki azonban parterhelyzetben ismét tehetetlen volt a szőnyeghez tapadó magyarral szemben. Bácsi ezt követően megkapta az esélyt a győzelemre, mert második intését követően a dánnak kellett térdelő helyzetbe mennie. Korábban a magyar birkózó ezekből rendre akciókat mutatott be, s most is kiemelte ellenfelét, aki azonban az utolsó pillanatban kicsúszott a kezéből, így Bácsi pont nélkül maradt. A hátralévő időben, állásból már nem tudott pontot érő akciót csinálni, azaz 1-0-ra kikapott.

"A dánnak kellemetlen a stílusa. Azt kell mondjam, az intések jogosak voltak. Ő el tudta adni azt, hogy ő akar jobban birkózni. Igazából nem nagyon szokott állásból pontokat csinálni, csak az intésekre megy. Tény, hogy nagyon jól birkózott, a lentiben bíztunk, hogy Peti meg tudja emelni esetleg, de azt is nagyon jól kivédekezte" - nyilatkozta Sike András, a kötöttfogásúak szövetségi kapitánya, aki hozzátette: ezt a mérkőzést gyorsan el kell felejteni, az előzőekből kell erőt meríteni, hogy Bácsi megnyerje a bronzot.

A másik ágon a címvédő orosz Roman Vlaszov úgy győzte le a horvát Bozo Starcevicet az elődöntőben, hogy az első menet közepén elájult, mert riválisa egy dobás közben szinte megfojtotta.

A vigaszág küzdelmei magyar idő szerint 21 órakor kezdődnek, ezt követően rendezik az éremcsatározásokat. Bácsinak a bronzmérkőzésen vigaszágról érkező ellenfele lesz Madsen legyőzöttjei közül.

Eredmények:

birkózás, kötöttfogású 75 kg, elődöntő:

Mark Overgaard Madsen (dán)-Bácsi Péter 1-0

Korábban:

negyeddöntő:

Bácsi Péter-Elvin Murszalijev (azeri) 5-0

nyolcaddöntő:

Bácsi Péter-Daniel Alekszandrov (bolgár) 8-0 - technikai tus

1. forduló, a 16 közé jutásért:

Bácsi Péter- Carlos Andres Munoz Jaramillo (kolumbiai) 8-0 - technikai tus

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×