eur:
393.74
usd:
364.98
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Parti András a legjobb húszba vágyik

Parti András szeretne a huszadiknál jobb helyen zárni a riói olimpia hegyikerékpáros versenyében.

"Pekingben 23. lettem, Londonban pedig egy nagyon látványos, sziklás helyen nagyot buktam, a fotók bejárták a világsajtót. Szerencsére nem lett komolyabb bajom, de egy rossz emlék maradt" - idézi a harmadik olimpiájára készülő, 33 éves versenyzőt a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapja. Parti kifejtette, jó erőben van, s a 20. hely környékére várja magát. "Ha egyessel kezdődne a helyezésem, egy álom valósulna meg."

Parti a hét elején tért vissza Magyarországra egy magaslati edzőtáborból, s úgy gondolja, jól sikerült a felkészülése.

"Három hetet töltöttem Livignóban, ez volt az olimpiai felkészülésemben a pont az i-re. Ahogy kapom a jó híreket Rióból, egyre várom az eseményt és egyre motiváltabb vagyok. Beleadok mindent, hiszen négyévente van olimpia, a célt, hogy kijussak, elértem, most minél jobban szeretnék teljesíteni, a maximumot akarom nyújtani" - fejtette ki Parti

A riói versenypályáról elmondta, videókon és fotókon látta, ezek alapján nézőbarátnak tartja, hiszen a szurkolók könnyen beláthatják.

"Van a végén egy emelkedős rész, ami feküdhet nekem. Egy kör 4,6 kilométeres, várhatóan ebből hetet kell teljesítenünk, a győztes egy óra harminc és egy óra negyven perc között kell, hogy célba érjen, ez nagyjából 14 perc körüli köröket jelent."

Parti András beszélt a riválisokról is.

"Az esélyesek közé sorolom a svájci Schustert, a francia Absalont és a cseh Kulhavyt. Úgy gondolom, ők fognak osztozni a dobogón."

Parti András a MOB honlapja szerint vasárnap utazik az olimpiára, ahol jövő vasárnap áll rajthoz az ötvenfős mezőnyben.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×