eur:
394.13
usd:
365.02
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Meglepő magyarázatot adott a hazaküldött atlétaedző

Magyarázata szerint éhsége miatt használta versenyzője akkreditációs kártyáját John Anzrah kenyai atlétaedző, akit csütörtökön azért küldtek haza a Rio de Janeiró-i olimpiáról, mert sportolónak adva ki magát állítólag vizeletmintát adott egy doppingellenőrzésen.

"Szerdán Ferguson Rotich ideadta a kártyáját, hogy a reggelinél használhassam. Ha lett volna akkreditációm, ez nem következik be. Nem loptam a kártyát, tehát nem akartam másnak kiadni magamat" - nyilatkozta hazatérése után Anzrah.

Az egykori futó hangsúlyozta: éhsége vezérelte, mert az akkreditációval nem rendelkező edzők nem léphetnek be az olimpiai faluba, ahol ingyenes az étkezés.

"Úgy éltünk Rióban, mint a koldusok. Magánházakban laktunk, magunknak főztünk, de a sportolók mindig segítettek nekünk ételhez jutni" - tette hozzá.

Az 52 éves Anzrah közölte, puszta véletlen, hogy a doppingellenőrök éppen akkor érkeztek, amikor reggelizett.

"Hárman odaléptek hozzám, a nemzetiségemet kérdezték, ellenőrizték a listájukat és közölték, hogy Fergusonra szúrópróbaszerű mintavétel vár. Mondtam nekik, hogy én nem Rotich vagyok, de hallani sem akartak róla. Egy szobába vezettek és vizeletmintát kértek, de megtagadtam, majd kértem a kollégámat, hogy figyelmeztessék Fergusont. Amikor odaért, az útlevelével bizonyította, hogy tényleg az ő kártyáját használom, ezután elengedtek" - mesélte.

Kip Keino, a Kenyai Olimpiai Bizottság elnöke csütörtökön azt mondta, hogy az edző vizeletmintát adott, és még alá is írta a szükséges dokumentumokat.

"Nem adtam mintát. Hívtam a kenyai vezetőket, hogy bizonyítsák az igazamat. A dokumentumokat pedig csak azért írtam alá, hogy időt nyerjek, amíg a versenyzőm odaér" - közölte.

Az edzőre hazájában valószínűleg büntetőeljárás, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság részéről pedig vizsgálat és szankció vár.

A NOB később megerősítette, hogy Anzrah-t végül nem tesztelték, Rotich viszont később adott mintát, ami negatív eredményt hozott, ezért pénteken rajthoz állhatott 800 méteres síkfutásban.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×