eur:
394.89
usd:
371.18
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Kenderesi: addig nem megyek el Rióból, míg Phelpstől nem kapom meg a relikviákat

Kenderesi: addig nem megyek el Rióból, míg Phelpstől nem kapom meg a relikviákat

Alig várja az úszódöntők végét Kenderesi Tamás, hogy végre begyűjthesse nagy példaképétől, Michael Phelpstől a beígért relikviákat.

Hány sajtburgert evett meg a 200 méter pillangó döntője után?

Kettőt. Nem azt mondom, hogy ez a kedvencem, ez csak spontán jött. De nagyon örülök, hogy ennyire felkapták Magyarországon.

Mennyire kell figyelnie arra, hogy a földön maradjon, és ne szálljon el az olimpiai bronzérem után? Milyen alkat ilyen szempontból?

Ezzel nem lesz probléma, szerintem ugyanolyan vagyok, mint amilyen három nappal ezelőtt voltam, és szerintem olyan is maradok. Nem ismerem magam olyannak, akinek nagy arca lenne ezután. Biztosan mások is megvernének érte, úgyhogy nem nagyon akarom ezt kockáztatni.

Minden nap látja az olimpiai bronzérmet. Most már elhiszi?

Igen, lassan-lassan elhiszem, de azért kell még egy kis idő. Ez nekem tényleg nagy dolog. Az álom kategória volt, hogy érmet nyerjek, az elvárás a döntő volt. Az, hogy kimondhatom, hogy valóra váltottam az itt kitűzött célomat, az álmomat, az egészen fantasztikus.

Akkor a bronzérem most felér egy arannyal?

Igen. Huszonhat századra voltam az aranytól. Ez azért nem bosszantó, mert kiadtam magamból mindent, úgyhogy most teljesen nyugodt szívvel vagyok.

Jövőre világbajnokság Budapesten, négy év múlva olimpia Tokióban.

Előtte azért lesz egy-két Európa-bajnokság, rövid pályás versenyek – bár a rövid pálya nem fekszik nekem igazán. Majd dolgozunk rajta, de lehet, hogy nem is kell rajta dolgozni, hanem ez csak a „majd jön kategória” lesz.

Előre kell tekinteni. Harmadik lettem az olimpián, nem is úsztam rossz időt. Ez nagyon jó a világbajnokságra nézve.

Kenderesi: addig nem megyek el Rióból, míg Phelpstől nem kapom meg a relikviákat

Michael Phelps azt mondta, hogy nem fog ezen a távon többet indulni.

Ha csak feleennyit érnék el 200 pillangón, mint ő.

Van olyan terv, hogy bővíti a repertoárt, és más számban is indulni fog?

Talán igen, és talán a rövid pályára össze kellene szednem magam gyorson. Úgy gondolom, hogy nem lennék rossz 200 gyorson – bár ezt nem tudhatom, mert mindig pillangón indultam el. Valószínűnek tartom, hogy ezt beújítjuk. De nem ígérek semmit, én is vakon tapogatózok. Majd meglátjuk.

Sikerült-e ereklyéket cserélgetni Michael Phelps-szel?

Sajnos még nem. Kérdeztem tőle a döntő után, hogy mikor lenne jó neki. Azt mondta, hogy az úszások után. Azt mondtam, hogy nem akarom zaklatni, fókuszáljon csak arra, ami fontos, úgyhogy utána fogjuk rendezni. De az biztos, hogy Rióból nem fogok addig elmenni, amíg ez nincsen meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Egyre durvább, ami az OTP-vel történik

Egyre durvább, ami az OTP-vel történik

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthatunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult. A hazai blue chipek közül az OTP teljesít a legrosszabban, a Magyar Telekom árfolyama azonban emelkedik, miután célár-emelés érkezett a részvényre. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×