eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A WADA vezetője kész a reformokra

Kész a reformokra Craig Reedie, a Nemzetközi Antidopping Ügynökség (WADA) vezetője, aki ezt arra reagálva jelentette ki, hogy Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke kedden azt mondta: világszerte felül kell vizsgálni a doppingellenőrzési rendszert.

Reedie a NOB teljes ülésén, Rio de Janeiróban úgy fogalmazott: a jelenlegi rendszer nem rossz, de lehet rajta javítani. Egyúttal visszautasította a Bachtól érkezett kritikát, amely szerint a WADA túl későn reagált az Oroszországot érintő doppingbotrányra.

Reedie szerint az sem volt hiba, hogy röviddel a riói játékok rajtja előtt hozták nyilvánosságra az úgynevezett McLaren-jelentést, mert úgy véli: az abban megfogalmazott eredmények olyan sokkolóak voltak, hogy azokat nem lehetett visszatartani.

Kedden, a NOB 129. teljes ülésének kezdetén Bach azt mondta, át kell gondolni a WADA működését. A német sportdiplomata ismét felhívta a figyelmet arra, hogy a NOB-nak korlátozottak a lehetőségei a doppingellenes harcban.

A július közepén nyilvánosságra hozott McLaren-jelentés megállapította, hogy Oroszországban központilag irányított doppingolás folyt. A WADA fővizsgálója, Richard McLaren emiatt a teljes orosz küldöttség kizárását javasolta a riói olimpiáról, erre azonban végül nem került sor.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×