eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Minél többet bunyózna Bacskai Balázs

A Vasas Európa-bajnok ökölvívója nem tűzött ki maga elég konkrét célt az olimpiára, de ennek az az oka, hogy ne rakjon magára extra terhet. A 69 kg-os Bacska Balázs az InfoRádió Ötkarika című műsorában elmondta: a napokban kesztyűs és gyorsító edzéseket végzett, és a felkészülése mostanra a végső szakaszba ért.

Bacskai Balázs szerint nem lesz egyszerű dolga a riói játékokon, hiszen roppant erős mezőny gyűlt össze. Többek között a kazah, orosz, kubai és azeri ellenfeleit elkerülné az elején.

„Nem tudom, mennyire lesz szerencsém, de összejöhet. Persze vannak még jó ökölvívók a mezőnyben, de a súlycsoportomban ők számítanak a top versenyzőknek, akik az olimpiai érmek legnagyobb várományosai" – jegyezte meg az olimpián a 69 kilogrammos súlycsoportban induló sportoló.

Edzőjével, Erdei Zsolttal még nem elemezték komolyabban az ellenfeleket, bár az interneten követni szokta őket, egyszer-egyszer pedig arra is volt példa, hogy élőben nézett végig egy-egy bunyót.

„Ez csak akkor válik aktuálissá, amikor kiderül, kivel bokszolunk, és két-három nap van hátra a meccsig. Erdei Zsolttal jobb, ha tudjuk, ki lesz a következő ellenfél, így könnyebben megy a felkészülés: meccseket nézünk, valamint speciális taktikát és technikát építünk fel" – mondta az InfoRádiónak.

A Vasas Európa-bajnoka reális célokat tűzött ki maga elé az ötkarikás játékokra, de minél több meccset szeretne végigbokszolni.

„Természetesen mindenki azért megy oda, hogy beteljesüljön az álma:_olimpiai aranyérmet szerezzen. Sajnos ez csak egy szűk rétegnek sikerül. Nem szeretnék magamra semmilyen extra terhet rakni, hogy érmes, vagy épp pontszerző leszek. Egyszerűen csak minél több meccset szeretnék bokszolni" – szögezte le Bacskai Balázs, majd hozzátette: a pályafutása ezzel kedvezőbb irányt vehetne.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×