eur:
395.3
usd:
371.87
bux:
66257.31
2024. április 16. kedd Csongor

Kemény Dénes: az égiekhez fordulva nyerhet a Wales

A magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya szerint bár hiányozhat a walesiektől az eltiltott Aaron Ramsey, a brit együttesnek a csapategység lehet az erőssége a portugálok elleni szerda esti elődöntőn a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon.

Ma este lesz a Wales- Portugália mérkőzés a döntőbe jutásért, lehet esélye a Walesnek az egyik legjobbja, Aaron Ramsey nélkül?

Hosszú kapitányságom alatt azt tapasztaltam, a csapat győz és a csapat veszít. Nyilván ez nem azt jelenti, hogy nincs szükség kiemelkedő egyéni teljesítményekre, nagyszerű játékosokra, de mindig a csapat számít. Úgy gondolom, hogy Ramsey helyett meg fogják találni azt a játékost, aki ugyanazon a poszton hasonló vagy egyenlő szintű teljesítményt tud nyújtani. Nagyobb problémának látom Wales szemszögéből a portugál csapat játékerejét. Arra nincs befolyásuk, hogy a portugálok gyengék legyenek.

Mekkora a teher a két csapaton?

Egyértelmű, hogy a portugálokon nagyobb, a Wales úgy nyerhet ma este, ha az égiekhez fordul, a Mindenhatóhoz, és azt kéri, ugyanolyan harmatosan futballozzanak a portugálok, mint eddig. 90 perc alatt még egyszer sem győztek, ha ez folytatódna, akkor a harcos Walesnek minden esélye meglenne, hogy győzzön. A probléma az, hogy egy hosszú világversenyen hullámzik a teljesítmény és simán lehet, hogy a portugálokból a ma esti meccsre kijön az extra teljesítmény, ami azért valljuk be őszintén, bennük van, a tudásuk magasabb szintű, mint a Wales csapatáé.

Az Ön tapasztalatai szerint amikor ilyen jellegű terheket kell hordoznia a csapatoknak, tűzijátékra kell számítanunk vagy inkább kivárós, kicsit unalmas, lassú játékra készüljünk? Mennyire lesz küzdelmes ez a mérkőzés Ön szerint?

A portugál ezzel a játékfelfogással eddig messzire jutott, elődöntőt játszik. Benne van a pakliban, hogy óvatosan fog játszani, de azért van ott három-négy olyan villámgyors és fantasztikus labdatechnikájú játékos, akik bármikor villanthatnak az óvatos játékból is egy gólt. Azért én nagyon nyugodt nem lennék. A Wales pedig, ahogy az Izland is a franciák elleni második félidőben, játszhat ma este nyílt sisakkal, mert fantasztikus eredmény, ahova eljutottak. Most szembesültem azzal, hogy nincs is bronzmeccs, tehát valószínűleg már mindenképpen bronzérmesek – két bronzérmest fognak kihirdetni - . Lehet, hogy a Wales ki tudja váltani a portugálokból a bátrabb játékot, ha ez sikerül, jó kis meccs lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×