eur:
369.87
usd:
345.56
bux:
47869.61
2023. június 3. szombat Klotild
Lothar Matthäus világ- és Európa-bajnok német labdarúgó, edző, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya Budapesten 2016. május 25-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Lothar Matthäus nem haragszik Lionel Messire

A német labdarúgó-válogatott volt csapatkapitánya méltatta a világbajnok argentin válogatott vezérét, és nem csalódott amiatt, hogy Messi megjavította a vb-mérkőzések számára vonatkozó rekordját.

Matthäus 25 meccsen lépett pályára, és 1990-ben aranyérmet szerzett, a Nationalelf akkor éppen a Diego Maradonával felálló, címvédő argentinokat győzte le a döntőben. Messi a franciák ellen 11-es párbajban megnyert vasárnapi döntőben hagyta le a németek egykori sztárját, ötödik vb-jén az volt a 26. fellépése.

"Micsoda játékos! Micsoda szupersztár! Ahogy 35 évesen vb-címre vezette ezt a csapatot, arra nehéz szavakat találni" - fogalmazott Matthäus a Sky TV-nek írt véleménycikkében.

"Ha még szüksége volt valamire, hogy a szurkolói szemében halhatatlanná váljon, azt most elérte.

Boldogok és hálásak lehetünk, hogy láthatjuk játszani, és csodálhatjuk őt" - folytatta a magyar válogatott volt szövetségi kapitánya.

A 61 éves szakember abban a vitában nem akart állást foglalni, hogy Messi minden idők legjobb futballistája-e, azt írta, hogy "Messi egyértelműen ennek az évezrednek a legjobbja, és az egyik legjobb sportoló, akit valaha láttunk".

Matthäus szerint Argentína megérdemelten nyert, mert

"a legjobb csapat volt ezen a nagyszerű tornán",

és együtt örül a futballőrült dél-amerikai országgal. Messi azt mondta, hogy a katari lesz az utolsó vb-je, de a német szakember elárulta: nem lenne meglepve, ha 2026-ban is pályára lépne.

"Nem vagyok teljesen biztos abban, hogy ez volt az utolsó világbajnoksága" - fogalmazott Matthäus.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Amerika szerint Oroszország már Ukrajnában is csak a második legerősebb, Melitopolt és Bergyanszkot támadják az ukránok - Háborús híreink szombaton

Amerika szerint Oroszország már Ukrajnában is csak a második legerősebb, Melitopolt és Bergyanszkot támadják az ukránok - Háborús híreink szombaton

Megkezdődött az ukrán erők kiképzése az amerikai Abrams tankokon, ezzel együtt Antony Blinken, az Egyesült Államok külügyminisztere pénteken kijelentette, hogy az Egyesült Államok Ukrajnával és más szövetségeseivel azon dolgozik, hogy konszenzust építsenek ki a háború befejezése érdekében. A külügyminiszter beszédében lekicsinyelte az orosz hadsereg képességeit. Ukrán rakétatámadás érte Melitopolt és Bergyanszkot, miközben a Wagner-csoport új feladatot kapott Bahmutban. Nagy-Britannia támogatja Ukrajna NATO-hoz való csatlakozását, bár a politikai realitás az, hogy Ukrajna nem csatlakozik a NATO-hoz addig, amíg háborúban áll Oroszországgal. Az ukránok által támogatott orosz lázadó csoportok elmondása szerint továbbra is harcolnak az oroszországi Belgorod régióban, annak ellenére, hogy Moszkva csütörtökön azt állította, hogy visszaverte a támadást.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×