eur:
392.58
usd:
360.81
bux:
72402.57
2024. július 16. kedd Valter
LUSAIL CITY, QATAR - DECEMBER 09: referee Antonio Mateu Lahoz talks to Lionel Messi of Argentina during the FIFA World Cup Qatar 2022 quarter final match between Netherlands and Argentina at Lusail Stadium on December 9, 2022 in Lusail City, Qatar. (Photo by Tnani Badreddine/DeFodi Images via Getty Images)
Nyitókép: Tnani Badreddine/DeFodi Images/Getty Images

Hazaküldték a vb-ről a „sárgalázban” szenvedő botránybírót

Antonio Mateu Lahoz három meccset vezetett Katarban, az argentin–holland negyeddöntőben negatív főhős lett.

Elég nagy visszhangja volt Argentína Hollandia elleni negyeddöntős győzelmének, amiben nagy szerepe volt a játékvezetőnek, Antonio Mateu Lahoznak is: a spanyol összesen 18 sárga lapot osztott ki a meccsen, Denzel Dumfriest a tizenegyespárbaj során állította ki. Lahoz Lionel Messit is kihozta a sodrából, az argentin csapatkapitány azt mondta, nem szabadna a FIFA-nak olyan játékvezetőt küldenie a mérkőzésre, aki nem üti meg a szintet – emlékeztet a 24.hu.

A lap a cope.es értesüléseire hivatkozva arról ír, hogy ezen a vébén már nem látjuk Mateu Lahozt, vagyis a holland-argentin volt pályafutása utolsó vb-meccse a 45 éves spanyolnak – amin a sárga lapokat illetően rekordot állított fel.

Emlékeztetnek, hogy Mateu Lahoz bíráskodott a 2018-as világbajnokságon is, 2021-ben pedig megkapta a Chelsea és a Manchester City Bajnokok Ligája-döntőjét. Ezen a vébén három mérkőzésen dirigált: a negyeddöntő előtt a Katar–Szenegál és az Egyesült Államok–Irán csoportmeccseken.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×