eur:
389.57
usd:
363.23
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Moszkva, 2018. július 11.Az angol Harry Kane az oroszországi labdarúgó-világbajnokság elődöntőjében játszott Horvátország - Anglia mérkőzésen a moszkvai Luzsnyiki Stadionban 2018. július 11-én. Horvátország hosszabbítás után 2-1-re győzött. (MTI/AP/Alastair Grant)
Nyitókép: MTI/AP/Alastair Grant)

Kemény Dénes: nem volt szerencséjük az angoloknak, túl korán szereztek gólt

Jobb az utolsó percekben előnybe kerülni, mint az elsőkben - mondja Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke. Az InfoRádió vb-szakértője szerint az angolok egy idő után megelégedtek az egygólos vezetéssel a labdarúgó-világbajnoki elődöntőben, és ezt tudták kihasználni a horvátok.

Nem volt szerencséjük az angoloknak, nagyon korán rúgták a gólt - mondta Kemény Dénes, az InfoRádió vb-szakértője, és nem viccelt: szerinte csak akkor előnyös a mérkőzés elején előnyt szerezni, ha sikerül még azzal a lendülettel tovább növelni az előnyt. Ha viszont nem változik az állás, akkor

törvényszerű, hogy a vezető csapat próbálja tartani az előnyét, a hátrányban lévő pedig mindent elkövet az egyenlítésért, és ezzel megfordulhat a meccs.

Volt is helyzetük az angoloknak még az első félidőben, nem lehet azt mondani, hogy ráültek az eredményre - tette hozzá Kemény Dénes.

"Ha az ötödik percben szerzik meg a vezetést, akkor 85 perce van még az ellenfélnek egyenlíteni, sokkal jobb a 85. percben megszerezni az első gólt, mert akkor már gyakorlatilag vége van a meccsnek"

- vélekedett a háromszoros olimpiai bajnok pólókapitány, aki vízilabdás hasonlatot is hozott: "Ha az utolsó negyed előtt vezetünk két-három góllal, és ráülünk erre, akkor nyolc-kilenc támadásból simán kaphatunk három gólt, és vége. Tovább kell menni, és játszani."

Kemény Dénes úgy látta, az angolok egy darabig mentek is előre, de amikor nem sikerült újabb gólt rúgniuk, akkor megelégedtek az egygólos vezetéssel. A horvátok viszont egyre nagyobb elánnal játszottak, és szerinte teljesen megérdemelten egyenlítettek. A hosszabbítás aztán, akárcsak a tizenegyesrúgások, már szerencse kérdése is - véli a szakértő.

A döntőben így Franciaország-Horvátország összecsapás lesz, amelyen Kemény Dénes szerint 50-50 százalék az esélye a sikerre mindkét válogatottnak. A vb-szakértő úgy látja, a franciák jobbak, de önmagukra jelentik a legnagyobb veszélyt, mert eddig annyira jól játszott a francia csapat, hogy megvan a veszélye, hogy épp a döntőn nem futballozik majd annyira kiemelkedően.

"Nagyon nehéz folyamatosan jól teljesíteni ilyen rövid időn belül, egy ilyen tornán mindenkinek van egy rossz napja. A legjobb, ha ezt a torna elején kipipálják, de a franciák nem tették meg. Láthattuk két évvel ezelőtt is, hogy bemasíroztak az Európa-bajnokság döntőjébe, de ott nem játszottak jól, és kikaptak a portugáloktól.

A futball persze a szerencséjükre egy olyan játék, amelyben rosszul játszva is lehet nyerni, szemben más csapatsportágakkal, ahol mindig a jobb csapat győz"

- mondta Kemény Dénes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×