eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
Grúz szurkoló a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja második fordulójának Grúzia-Csehország mérkőzése előtt a hamburgi Volkspark Stadionban 2024. június 22-én.
Nyitókép: MTI/AP/Petr Josek

Cseh fölény, de történelmi grúz pontszerzés Hamburgban

A újonc Grúzia hősiesen védekezve 1-1-es döntetlent játszott szombaton Csehország együttesével a németországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában, ezzel története első Eb-pontját szerezte.

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, melynek első félidejében végig a cseh együttes volt a meggyőzőbb. Schickék lényegesen veszélyeseben támadtak riválisuknál, de hiába alakítottak ki több nagy helyzetet, csak kézzel tudtak a kapuba találni, majd a játékrész ráadásában hátrányba kerültek egy kezezésért megítélt büntetőt követően.

Az első félidőben 45+2-45+4, jobb oldali grúz szabadrúgás után a 16-os belülre érkező labdába Hranac kézzel ért bele, a videózás után megítélt büntetőt Mikautedze a bal felső sarokba helyezte (1-0).

A fordulás után a csehek gyorsan egyenlíteni tudtak, majd a lefújásig gyakorlatilag egykapuztak. 59. perc: jobb oldali cseh szöglet után Lingr öt méterről a bal kapufa tövére csúsztatta a labdát, amely Schick mellkasára, onnan pedig a kapuba pattant (1-1).

Ivan Hasek csapata nem csupán labdabirtoklásban nőtt ellenfele fölé, hanem a helyzetkialakítással sem akadt problémája, ám képtelen volt újabb gólt szerezni, így be kellett érnie az egy ponttal. Sőt, a második 45 percben teljesen veszélytelenül játszó grúzok akár mind a három pontot begyűjthették volna, amennyiben az utolsó másodpercekben vezetett kontratámadás végén Lobjanidze ziccerben nem a kapu fölé lő.

Végeredmény: 1-1.

Az első fordulóban egyformán vereséget szenvedő csapatok hamburgi pontosztozkodása a magyar válogatott számára reményteli. Marco Rossi együttese ugyanis, amely két kör után pont nélkül áll, Skócia vasárnapi legyőzésével a harmadik helyen végezne az A jelű négyesben, ami továbbjutást érne számára, ha két másik kvartettben a harmadikok kevesebb pontot szereznek, vagy azonos ponttal, de rosszabb gólkülönbséggel zárnak.

Címlapról ajánljuk
A kánikulában akár naponta egy centit is apadhat a Balaton és a Velencei-tó

A kánikulában akár naponta egy centit is apadhat a Balaton és a Velencei-tó

Jelentősen párolognak a hazai tavak a kánikulában, de a Balaton és a Velencei-tó vízszintje is magasabb, mint egy évvel ezelőtt ilyenkor – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője. Siklós Gabriella hozzátette: utánpótlás csak a természetes vízgyűjtő területekről érkezhet, egyelőre azonban nem várható jelentősebb vízmennyiség.

Félelmetes a "jóslat" a légi közlekedésről

A légi utasforgalom megkétszereződésére számít 2043-ig a világ légitársaságait tömörítő a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA).
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×