eur:
395.83
usd:
369.54
bux:
70647.04
2024. június 26. szerda János, Pál
A dán Rasmus Hojlund (k) valamint a szlovén kapus, Jan Oblak (j) és csapattársa, Jaka Bijol a németországi labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának első fordulójában játszott Szlovénia-Dánia mérkőzésen a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 16-án.
Nyitókép: MTI/AP/Ariel Schalit

Még ez az 1-1 is jó meccs volt

A szlovén és a dán válogatott 1-1-es döntetlent játszott a németországi labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának vasárnapi nyitómérkőzésén.

Helyet kapott a dánok kezdőcsapatában Christian Eriksen, akinek a három évvel ezelőtti torna nyitókörében - éppen 1100 nappal ezelőtt - a finnek elleni találkozó alatt megállt a szíve és a pályán újraélesztették.

A skandinávok mezőnyfölényével indult a találkozó, ez bő negyedóra után éppen Eriksen révén érett góllá. Ezt követően is több lehetőség adódott a dánok előtt, noha az első játékrész végére alábbhagyott az addig lüktető iram.

A második félidő elején veszélyeztetni tudtak a szlovénok, ám ezt követően is inkább a dánok akarata érvényesült, akik sokszor eljutottak a szlovén kapu elé, de a befejezéseknél vagy az utolsó passzoknál rendre pontatlanok voltak. A hajrához közeledve aztán beszorultak kapujuk elé a skandinávok, a feljavuló szlovénok előbb a kapufát találták el, majd egyenlítettek. A folytatásban már nem esett gólt, így mindkét csapat egy pontnak örülhetett a magyar válogatott soron következő két csoportmeccsének otthont adó stuttgarti stadionban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×