eur:
396.21
usd:
370.38
bux:
70791.85
2024. június 26. szerda János, Pál
Photo Taken In Vilnius, Lithuania
Nyitókép: Augustas Cetkauskas/Getty Images

Az UEFA is kihirdette 19 fős keretét

Kovács István is ott van a játékvezetői keretben.

A pénteken rajtoló németországi labdarúgó Európa-bajnokságra a kontinentális szövetség (UEFA) 19 fős játékvezetői keretet hirdetett, amelyet az előző tornához hasonlóan videobíró segít majd a mérkőzéseken.

Az UEFA április 23-án jelölte ki az Eb-n közreműködő játékvezetőket és csapataikat. Sorozatban másodszor nem lesz magyarországi sípmester a kontinenstornán, viszont a romániai magyar Kovács István, aki idén az Európa-liga fináléját dirigálta, a 2021-es viadalhoz hasonlóan szerepet kap.

A dél-amerikai szövetséggel kötött megállapodás értelmében másodjára lesz argentin bíró is az Eb-n. Cserébe a jövő csütörtökön rajtoló Copa Americán egy európai, jelesül olasz bírói hármas is közreműködik.

Az EURO-2024 19 játékvezetője:

Artur Soares Dias (portugál), Jesús Gil Manzano (spanyol), Marco Guida (olasz), Kovács István (romániai), Ivan Kruzliak (szlovák), Francois Letexier (francia), Danny Makkelie (holland), Szymon Marciniak (lengyel), Halil Umut Meler (török), Glenn Nyberg (svéd), Michael Oliver (angol), Daniele Orsato (olasz), Sandro Schärer (svájci), Daniel Siebert (német), Anthony Taylor (angol), Facundo Tello (argentin), Clément Turpin (francia), Slavko Vincic (szlovén), Felix Zwayer (német)

Címlapról ajánljuk
Eldőlt, ki lesz a következő NATO-főtitkár

hivatalos
Eldőlt, ki lesz a következő NATO-főtitkár

A NATO döntéshozó szerve, az Észak-atlanti Tanács szerdán úgy határozott, hogy Mark Rutte leköszönő holland miniszterelnököt nevezi ki a NATO következő főtitkárának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
Égett a forró drót Washington és Moszkva között, reagáltak az oroszok Trump béketervére – Háborús híreink szerdán

Égett a forró drót Washington és Moszkva között, reagáltak az oroszok Trump béketervére – Háborús híreink szerdán

Telefonon beszélt egymással Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter – 2023 márciusa óta nem volt ilyen beszélgetés. A Pentagon szerint a két fél a nyitott kommunikációs csatornák fenntartásának szükségességéről beszélt, az orosz védelmi minisztérium szerint arra figyelmeztették Washingtont, hogy tovább eszkalálhatják a konfliktust az Ukrajnának nyújtott fegyverszállítmányok. Donald Trump amerikai elnökjelölt két tanácsadója olyan béketervet tett le az asztalra, amely az Ukrajnának nyújtott támogatás felpörgetésének fenyegetésével késztetné Oroszországot béketárgyalásokra. A Kreml úgy reagált, nyitottak a tárgyalásra a „harctéri realitások” tükrében, vagyis az elfoglalt területeket semmiképpen nem adják vissza.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×