eur:
395.84
usd:
369.52
bux:
70647.04
2024. június 26. szerda János, Pál
vívás
Nyitókép: David Madison/Getty Images

Már több mint 110 sportoló csatlakozott a kettőskarrier-programhoz

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tavaly októberben életre hívott kettőskarrier-programja által nyújtott mentális és sporttudományos segítségről és a civil élet adta kihívások is szóba kerültek pénteken a témában tartott kerekasztal-beszélgetésen.

A program célja az egyénre szabott támogatás kialakítása, szolgáltatások közötti priorizálás a sportoló rendelkezésére álló támogatások feltérképezésével. A programhoz eddig már több mint 110 sportoló - köztük több mint 20-an a párizsi olimpiára készülnek - és 24 felsőoktatási intézmény csatlakozott - olvasható a MOB honlapján.

"A MOB programja a sportolókat a felsőoktatás terén - például az egyéni tanrend kialakításában -, a karriertervezésben, sporttudományi szolgáltatások területén vagy akár mentális támogatással segíti. A program a MOB saját forrásaiból működik, ahhoz a felsőoktatási intézmények mellett a szponzorok is szívesen csatlakoznak" - mondta Fábián László, a szervezet főtitkára.

"Régóta kerestem egy jó sportpszichológust, ebben nekem nagy segítségemre volt a MOB programja, amelynek köszönhetően megtaláltam azt a személyt, akihez hetente járok, és már érzem a fejlődésemet" - emelte ki az evezős Pétervári-Molnár Bendegúz.

"A program nekem főképpen egészségi téren, rehabilitációban és regenerációban segít, de nagyon hasznosak az egyetemi tanulmányaim során nyújtott támogatások is, hiszen a rengeteg versenyzés és edzőtábor mellett egyéni tanrendre van szükségem" - fejtette ki Pigniczki Fanni ritmikus gimnasztikázó.

Hegyi Zomilla évtizedes kajakos élsportolói múltjában, majd a civil életbe való áttérésben szerzett tapasztalatokra építve ad karrierépítő tanácsadást.

"A több lábon állás a nagyobb sikerek felé vezet, ebben segít a MOB kettőskarrier-programja, amit szívből ajánlok az élsportolóknak" - jelentette ki a korábbi kajakos világbajnok.

A MOB kettőskarrier-programjának Pigniczki Fanni és Pétervári-Molnár Bendegúz mellett tagja többek közt Halász Bence atléta, Koch Máté és Márton Anna vívó, Salim Omar tekvondós, Losonczi Dávid és Ligeti Dániel birkózó, Tóth Krisztián cselgáncsozó, Czifra Lili és Mészáros Krisztofer tornász, Angyal Dániel és Leimeter Dóra vízilabdázó, valamint Németh Nándor úszó.

(A nyitókép illusztráció.)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×