eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Nyitókép: Fotó_SK Rapid Wien

Korsós György, Szalai Attila, Kerkez Milos nyomdokaiba lép Bolla Bendegúz

Bolla Bendegúz, a magyar válogatott középpályása a következő évben a Rapid játékosa lesz – erősítette meg a bécsi klub is.

A székesfehérvári Bolla Bendegúz 2017-ben került fel a Videoton első csapatához, a 2017–2018-as idényben egyetlen bajnoki mérkőzést játszott az OTP Bank Ligában, de azzal bajnok lett. A 2018–2019-es idényt a Siófokban, a következőt a ZTE-ben töltötte. 2019-től aztán két szezonban rendszeresen játszott a Vidiben, összesen 55 élvonalbeli mérkőzéssel a háta mögött szerződött külföldre.

Az angol Wolverhampton Wanderers vásárolta meg, de a hároméves szerződés lejártáig egyetlen bajnoki meccset sem játszott a „Farkasoknál”. A klub Svájcba adta kölcsön, Bolla Bendegúz két idényt a Grasshoppersben töltött, egyet, a legutóbbit a Servette-ben játszotta végig. 2024 tavaszán Svájci Kupa-győztes lett a genfiekkel. A három idény alatt 93 bajnoki mérkőzést játszott Svájcban.

Most átigazolási díj megfizetése nélkül tudta őt megszerezni a Rapid.

A népszerű, zöld-fehér bécsi csapat hosszú története során kevesebb magyar szerződtetett, mint, például lila-fehér vetélytársa, az Austria. Az első magyar légiós a Rapidnál Bene János volt 1957-ben, egy szezont töltött ott, a Bolognából érkezett, a Valladolidba ment tovább.

Később Puskás Istvánt szerződtette a klub a Békéscsabából, 1994-ben, rövid időre. Korsós György ellenben alapemberré vált, miután a Sturmtól a fővárosba igazolt, két évet a Rapidnál játszott, 70 mérkőzésen szerepelt. Bajnok, BL-szereplő is volt a Rapiddal. Szántó Tamás 2016 és 2018 között 35 bajnoki játszott az első csapattal, kupadöntőig jutott. Rátkai Zsolt, aki az elmúlt években itthon NB III-ban a Sopront, NB II-ben, jellemzően tartalékkapusként a Szentlőrincet erősítette, a Rapid II. csapatáig jutott.

Két mostani magyar válogatott játékos a Rapid utánpótlásnevelésében fejlődhetett, Szalai Attila 2012 és 2015 között, Kerkez Milos 2014 és 2019 között „tanult” a hütteldorfi klubnál.

Külön kategória a szombathelyi születésű, futballistaként azonos nevű édesapja nyomdokaiba lépő Garics György. 1998-ban, tizennégy évesen került a Rapidhoz, 2006-ig játszott a klubnál, végigjárva a korosztályos csapatokat. Huszonkét éves koráig bajnoki címet nyert, BL-szereplő lett (Korsós Györggyel együtt). A Rapidtól a Napolihoz igazolt, azonnal bekerült az osztrák válogatottba. játszott a fele részben hazai rendezésű, 2008-as Eb-n. Összesen 40 mérkőzésen szerepelt az osztrák nemzeti tizenegyben.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×