eur:
394.17
usd:
364.7
bux:
74051.15
2024. július 31. szerda Oszkár
Prága, 2023. június 7.Szofjan Amrabat, a Fiorentina (j) és Lucas Paqueta, a West Ham United játékosa a labdarúgó Konferencia-liga döntőjének Fiorentina-West Ham United mérkőzésén a prágai Eden Arénában 2023. június 7-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Fogadási csalás miatt örökre eltilthatják a brazil futballsztárt

A gyanú szerint direkt provokált ki magának sárga lapokat a 44-szeres brazil válogatott középpályás, mivel erre fogadott a játékos vagy valamelyik családtagja, ismerőse.

Akár élete végéig szóló eltiltást is kiszabhat a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) a West Ham United brazil válogatott labdarúgójára, Lucas Paquetára – írja a hvg.hu a The Sun beszámolója alapján.

Az angol szövetség (FA) nemrég azért indított vizsgálatot a 26 éves középpályás ellen, mert a gyanú szerint négy angol bajnoki mérkőzésen direkt provokált ki magának sárga lapokat, mivel erre fogadott. A brit lap értesülése szerint az első tét még csak hét font (3200 forint) volt, később viszont fokozatosan emelkedtek az összegek. Állítólag az egyik sárga lap után

100 ezer fontot (46 millió forintot) nyert egy fogadó, aki a brazil futballista egyik közeli családtagja lehetett.

A középpályás összesen hatvan embernek segíthetett pénzt nyerni, az érintettek a gyanú szerint alkalmanként legfeljebb 400 fontos (184 ezer forintos) összeggel fogadtak arra, hogy Paqueta sárga lapot kap. A Sportsbible még tavaly arról írt, hogy a brazil játékos klubjának, a West Hamnek a mezszponzora, a Betway fogadóiroda szokatlanul sok fogadást észlelt a brazíliai Paqueta szigetéről, ahonnan a Milan és a Lyon korábbi futballistája és a neve is származik.

A Copa América- és Európa-konferencialiga-győztes labdarúgó tagadja az ellene felhozott vádakat, de ha mégis beigazolódik, hogy bűnös, az angol szövetség akár örökre eltilthatja a labdarúgástól, és mielőtt más bajnokságba igazolna, a FIFA is így tenne, ugyanis megítélésük szerint Lucas Paqueta súlyosan megsértette a szabályokat.

Korábban a Stratford Town játékosa, Kynan Isaac tízéves eltiltást kapott, miután arra fogadott, hogy sárga lapot fog kapni egy 2021-es FA-kupa-mérkőzésen, 2018-ban pedig a Lincoln City védőjét, Bradley Wood hat évre tiltották el hasonló vétségért.

Címlapról ajánljuk
Óriási teljesítmény: kilencedik lett Mészáros Krisztofer az egyéni összetettben

Óriási teljesítmény: kilencedik lett Mészáros Krisztofer az egyéni összetettben

A hat (szinte) hibátlan gyakorlatot bemutató Mészáros Krisztofer a kilencedik helyen végzett a férfi tornászok egyéni összetett versenyében. Összpontszáma 83,899 lett.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Hirtelen hatalmas fordulat volt a forint árfolyamában

Hirtelen hatalmas fordulat volt a forint árfolyamában

A forint szerdán is tovább esett az euróval szemben, a jegyzések 396 felett is jártak, azaz újabb háromhetes mélyponton járt  a magyar fizetőeszköz, aztán késő délután volt egy hirtelen erősödés 394-ig. Ez az esti Fed-döntés előtti, illetve hónap végi pozíciózárásokkal is összefügghetett. A japán jegybank mai váratlan kamatemelése után a jen március óta nem látott csúcsra erősödött a dollárral szemben, ez pedig a carry trade ügyletek miatt nem segíti a magasabb kamatozású devizák erősödését.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 31. 18:25
×
×
×
×