eur:
385.3
usd:
354.4
bux:
68332.86
2024. május 21. kedd Konstantin
Nyitókép: Pixabay

Összecsapás a rendőrökkel: többeket kórházba juttatott az ultrák tombolása

A Salernitana-Fiorentina találkozó előtt hatalmas csetepaté robbant ki, a hazai tábor megpróbálta áttörni a rendőrök sorfalát, hogy hozzáférjenek a lilák rajongóival.

A Sky Sport Italia beszámolója szerint a salenói szurkolók mindent megtettek, hogy a Fiorentina drukkerei közelébe jussanak, ezért mentek neki a rendőröknek - írja az Origo Sport.

A rendfenntartók könnygázt is bevetettek, hogy visszaverjék a támadást.

A hírek szerint tíz rendőr megsérült, hárman pedig kórházba kerültek.

Az olasz lap beszámolója szerint akkor kezdett elmérgesedni a helyzet, amikor a Fiorentina szurkolóinak busza megközelítette a stadiont. A rendőrök megállították a vendégeket és visszaszorították a támadókat. Mint írják, a balhé körülbelül 20 percig tartott. A helyi ultrák tárgyakat, tűzijátékokat dobáltak a rendőrökre.

A lap azt írja, a Salernitana és a Fiorentina közötti rivalizálás 1998 novemberéig nyúlik vissza, amikor a Fiorentina-Grasshopperst UEFA-kupa-meccset az Arechi stadionban játszották, hogy a salernói árvíz után pénzt szerezzenek a helyreállítási költségekre. A meccs közben a Salernitana szurkolói futsbombát dobtak a pályára, eltalálva a bíró asszisztensét.

A botrányt az UEFA a hivatalosan a "házigazda" Fiorentina vereségével büntette.

A rossz kapcsolat ekkor kezdődött, azóta is gyakran vannak összetűzések a két tábor között.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Új csúcsra ugrott a forint az MNB-döntés bejelentése előtt

Új csúcsra ugrott a forint az MNB-döntés bejelentése előtt

A hétfői magyar munkaszüneti nap után kedden reggel háromhavi csúcsra ugrott a forint 385,3 közelében az euróval szemben, aztán délben 385-ig jutott, miközben régiós versenytársa, a lengyel zloty bő négyéves csúcson jár a folyó fizetési mérleg helyzet javulása, illetve az EU-pénzek kiszabadítása miatt. Ma az MNB dönt a kamatokról, a Portfolio elemzői felmérése egyöntetűen 50 bázispontos vágást vetít előre 7,25%-ra. Ezzel együtt is fontos lesz figyelni a délutáni döntésre és az ahhoz társított üzenetekre. Még ezt megelőzően Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter keményen bírálta a jegybanki vezetést a versenyképességi stratégia bemutatása után, és az együttműködés hiányát rótta fel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×