eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
LONG BEACH, CA - JUNE 27:  An underwater view of the tip of sprint between Australia and Kazakhstan in the seventh place game during the 2004 FINA Womens Water Polo League Super Final on June 27, 2004 in Long Beach, California.
Nyitókép: Donald Miralle/Getty Images

Kétgólos vereséget szenvedett a női vízilabda-válogatott a spanyoloktól

A női vízilabda-válogatott 7-5-re kikapott Barcelonában az Európa-bajnoki címvédő spanyol együttes vendégeként

A hazai szövetség weboldalának beszámolója szerint a Mihók Attila és Cseh Sándor által irányított magyarok a találkozó nagyobb részében jól védekeztek, a második negyedben viszont a világbajnoki ezüstérmes rivális pontosabb volt a kapu előtt, és ezzel megalapozta a győzelmét. A folytatásban ugyanis csupán két gólt tudtak dobni a magyarok, igaz, a spanyol kapus nagy védésekkel járult hozzá a vendéglátók sikeréhez.

A magyar női együttesnek ez volt az utolsó hivatalos felkészülési mérkőzése a január 5-én, Eindhovenben kezdődő Eb előtt, amelyen az A csoportban a világbajnoki címvédő és házigazda hollandok mellett a horvátok és a legutóbbi kontinensviadalon ezüstérmes görögök lesznek majd az ellenfelei.

"Azt hiszem, az a normális, ha a négy negyedet együtt nézzük, és nem azt mondjuk magunknak, hogy három negyedben kaptunk összesen két gólt, és csak a másodikban ötöt" - idézte Mihók Attilát az mvlsz.hu. A kapitány hozzátette,

"lehet és kell arra építeni", hogy a második félidőt egyetlen ötméteresből kapott góllal lehozták,

ugyanakkor megengedhetetlen, hogy a rivális egy negyed alatt ötször legyen eredményes.

"Három ötméterest engedtünk nekik, ezt sokkal jobban meg kellett volna oldanunk, összességében ez jelentette igazán a különbséget. Mi végül is egyig juthattunk volna ezen a téren, csak azt nem kaptuk meg 7-5-nél" - fogalmazott Mihók Attila, aki azt is megemlítette, hogy az emberelőnyös helyzeteket nem úgy használták ki, ahogyan szerették volna, és elsősorban emiatt nem tudták szorosabbá tenni a mérkőzést.

Eredmény, női felkészülési mérkőzés:

Spanyolország-Magyarország 7-5 (1-2, 5-1, 0-1, 1-1)

a magyar gólszerzők: Leimeter 2, Gurisatti, Keszthelyi-Nagy, Parkes 1-1

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×