eur:
389.68
usd:
363.3
bux:
68208.62
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A ferencvárosi szurkolók gólöröme a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének második fordulójában játszott Fiorentina - Ferencvárosi TC mérkőzésen a firenzei Artemio Franchi Stadionban 2023. október 5-én.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Több Ferencváros-drukker ellen is vádat emeltek az olasz hatóságok - videó

Rablás és gyújtogatás miatt felelhetnek a megvádolt szurkolók.

Két héttel ezelőtt a Ferencváros döntetlent játszott hazai pályán a Fiorentina ellen az Európai Konferencia Liga-csoportkör második fordulójában. A mérkőzés azóta is téma az olasz sajtóban, mivel rendőrségi ügy lett két FTC-szurkolói akcióból - írja a Prima Firenze cikke alapján a csakfoci.hu.

Az olasz cikk azt írja, a meccs napján, késő délután a magyar drukkerek elvettek egy transzparenst egy 46 éves Fiorentina-szurkolótól, aki éppen a mérkőzésre tartott az Artemio Franchi stadionba. Miközben a hazai drukker éppen átkelt a Campo di Marte sétányon,

a vendégszurkolók nagy csoportja körülvette, és elvettek tőle egy, az olasz férfi számára különösen kedves transzparenst,

amit két, korán elhunyt szurkoló barátja emlékére évek óta magánál tartott. A portál szerint szerepeltek a transzparensen az elhunyt barátok nevei is.

A Ferencváros-szurkolók a mérkőzés során felgyújtották az elvett molinót. A rendőrség azonnal reagált az esetre, a kamerafelvételek alapján azonosították mind a találkozó előtt történt rablás elkövetőit, mind pedig a gyújtogatót.

A hatóság bűnszövetségben elkövetett rablás miatt emelt vádat tíz, 22 és 44 év közötti vendégszurkoló ellen,

akik közül a portál értesülései szerint öten magyarok, öten pedig lengyelek, az FTC-szurkolókkal jó viszont ápoló Wrocław drukkerei. Egy 35 éves magyar állampolgár ellen is feljelentést tettek veszélyes pirotechnikai eszközök használata miatt.

A transzparens felgyújtásáról videó is készült, melyet megtekinthet a primafirenze.it oldalán.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×