eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Nyitókép: Facebook/ Vertical Blue

Magyar extrémsport-siker: Korok Fatima világrekorder lett szabadtüdős mélymerülésben

Világrekorder lett szabadtüdős mélymerülésben a magyar Korok Fatima, aki 102 méter mélyre merült egy levegővétellel Hondurasban.

Korok Fatima 1 perc 52 másodperc alatt jutott le 102 méterre, és közel 2 perc alatt ért vissza a felszínre, így 3 perc 47 másodpercet töltött a víz alatt egyetlen levegővétellel.

„Élveztem a merülést, úgy éreztem, mindent kontrolláltam, bár a merülésem öt másodperccel rövidebb ideig tartott, mint ahogy eredetileg elterveztem. Tudom, hogy az idő kicsit soknak tűnik, de ilyen a stílusom, így szoktam merülni.

Anya, apa, megcsináltam! És köszönöm mindenkinek, aki szurkolt nekem. Ez egy óriási dolog, mindjárt elsírom magam” - nyilatkozta a világcsúcsdöntés után.

Korok Fatima interjúja a videón 3:28:05-től nézhető meg, a merülés 2:51:30-nál látható.

A magyar sikerről beszámoló 24. hu azt írja, a merülésnek szigorú szabályai vannak, az eredmény csak akkor érvényes, ha a felbukkanás után 15 másodpercen belül minden lépést teljesít a versenyző: leveszi az orrcsipeszt, kézmozdulatokkal jelzi, hogy minden rendben, majd angolul is megismétli, hogy jól van.

Ezután pedig fel kell mutatnia a mélység elérését bizonyító címkét és csak ezt követően ítéli meg a versenybíró, hogy a merülés sikeres volt-e, vagy nem.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×