eur:
389.47
usd:
361.7
bux:
68491.95
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
TOKYO, JAPAN - AUGUST 4: Krisztian Manhercz of Hungary during the Tokyo 2020 Olympic Waterpolo Tournament Men Quarterfinal match between Team Hungary and Team Croatia at Tatsumi Waterpolo Centre on August 4, 2021 in Tokyo, Japan (Photo by Marcel ter Bals/BSR Agency/Getty Images)
Nyitókép: Marcel ter Bals/BSR Agency/Getty Images

Manhercz Krisztián egy 5 gólos elődöntő után: jobban mindig lehet játszani

Ismét Ferencváros-OSC döntő lesz a férfi vízilabda ob I-ben. Előbbi Honvédon (11-4), utóbbi az OSC a Vasason (11-6) rágta át magát az elődöntőben, s mivel az alapszakasz egymás elleni eredményei is számítottak, mindkét párharc eldőlt szerdán. Az OSC válogatott gólvágóját kérdeztük.

Komplex mérkőzésnek nevezte az InfoRádióban Manhercz Krisztián az OSC és a Vasas vízilabda-bajnokiját, amelyet mások mellett az ő góljaival nyert az OSC 11-6-ra.

"A Vasast, amióta Varga Dániel az edzőnk, és a két csapat kerete csak egy-két fővel változik, ebben a szezonban sikerült először megverni. Egyből idegenben és hazai pályán is. Ennek volt köszönhető, hogy 6-0-ról kezdődött a párbaj, ezért is volt fontos nekünk, hogy egyből az első mérkőzésen letudjuk az elődöntőt, és ne kapjanak vérszemet" - húzta alá Manhercz Krisztián.

Sportszerűen "hatalmas elismerését" fejezte ki a Vasas felé, amiért az angyalföldi székhelyű klub csapata a múlt hét végén Európa Kupát nyert, aminek viszont lehetett veszélye, hogy "kicsit megelégedtek a játékosok", amivel a vízben "nem feltétlenül" találkozott, ám az OSC-nek "mégiscsak két hete volt", hogy a találkozóra összpontosítson.

"Nagyon nehéz egy olyan mérkőzésbe belemenni a Vasas játékosainak, hogy ha nyernek, van még két mérkőzés, ahol meg kéne verni minket, nekünk pedig egy mérkőzés elég volt ahhoz, hogy vége is legyen az egésznek" - fejtegette.

Ráadásul a 6 bekapott gólból 2 büntető volt, ami azt jelenti, nagyon jól védekeztek.

Az 5 gólját kommentálva azt mondta: jobban mindig lehet játszani, reméli, fog is.

"A válogatottaspiráns játékosoktól el is várják, hogy az ilyen meccseken bizonyítsanak" - tette hozzá.

Manhercz Krisztián beszélt az FTC elleni döntőről is, a teljes interjú a Pólópercek adásában ide kattintva elérhető.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×