eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Babos Tímea az ukrán Katyerina Baindl ellen játszott mérkőzésen a salakpályás budapesti női WTA tenisztorna első fordulójában a Római Teniszakadémián 2022. július 11-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Két magyar is tenisztornát nyert egyesben

Piros Zsombor a portugáliai Oeirasban, Babos Tímea pedig az egyiptomi Sarm-es-Sejkben nyert tenisztornát.

Az ATP-világranglistán karriercsúccsal 143. Piros a 145 ezer euró összdíjazású salakpályás challenger-versenyen hetedik kiemeltként lépett pályára Oeirasban, ahol a fináléban 6:3, 6:4-re verte az argentin Juan Manuel Cerundolót (123.).

Piros egyhuzamban a tizedik mérkőzésén hagyta el győztesen a pályát, ugyanis múlt héten Splitben is ő bizonyult a legjobbnak. A Davis Kupa-válogatott játékos pályafutása negyedik challenger-trófeáját gyűjtötte be.

"Két tornagyőzelem egymás után, nem is tudom, mint mondjak" - nyilatkozta a döntő után a 23 éves bajnok. "Ez az eddigi legnagyobb sikerem, szeretnék tovább fejlődni, és minél hamarabb bejutni a legjobb százba. Tudom, hogy korábban a nemrég még világelső Carlos Alcaraz is győzött itt, remélem, ez jó ómen nekem".

Babos Tímea az egyiptomi 25 ezer dollár összdíjazású kemény pályás ITF-tornán diadalmaskodott. A WTA-rangsorban 283. magyar teniszező a vasárnapi döntőben 6:4, 6:1-re verte az orosz Marija Tyimofejevát (222.), és sorozatban tizedik meccsét nyerve idei második trófeáját gyűjtötte be. A párosban kétszeres WTA-világbajnok és négyszeres Grand Slam-tornagyőztes Babos két hete a Mississippi állambeli Jacksonban ünnepelhetett.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×