eur:
389.29
usd:
362.79
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Kiss Nikoletta (b) és Lukács Viktória a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női kézilabda-bajnokságának negyeddöntőjében játszott Magyarország – Norvégia mérkőzésen a Jojogi Nemzeti Sportcsarnokban 2021. augusztus 4-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Újabb kulcsjátékossal fogyatkozott a magyar válogatott

Egy jobbszélsővel várja az Izland elleni világbajnoki selejtezős párharc szombati idegenbeli találkozóját a magyar női kézilabda-válogatott.

A magyar szövetség (MKSZ) honlapja kiemelte: Faluvégi Dorottya még a felkészülés kezdete előtt, Győri-Lukács Viktória pedig az Izlandra való kiutazást megelőzően betegedett meg, így egyikük sem tarthatott a csapattal.

„Az Eb zárómeccsén, a szlovénok ellen látott magyar válogatott esélyes, a németek és a lengyelek ellen márciusban látott csapat azonban távolról sem. Most nem fér bele, hogy két meccsre tervezzünk, már az első meccsen bizonyítani akarjuk, hogy mi vagyunk a jobb csapat, és ez csak száz százalékos koncentrációval sikerülhet” – idézte a weboldal Golovin Vlagyimir szövetségi kapitányt, aki kiemelte: Izland skandináv stílusú kézilabdát játszik, jó felépítésű, erős játékosai vannak.

„Lábbal gyorsak az északiak, ez ellen fel kell vennünk a küzdelmet” – fűzte hozzá a szakvezető.

Az olimpiai kvalifikációs világbajnokság selejtezőjének első mérkőzésére szombaton (ma) 18 órától Hafnarfjördurban kerül sor, a visszavágóját jövő szerdán 18.15-től Érden rendezik. A magyar válogatott eddig hatszor találkozott Izlanddal, és minden mérkőzést megnyert.

A november 30. és december 17. között sorra kerülő vb mérkőzéseit Herningben, Koldingban, Oslóban, Trondheimben, Malmőben és Göteborgban rendezik. A világbajnok kijut a jövő nyári párizsi olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak.

A két csapat egymás elleni mérkőzései (az MKSZ honlapja alapján):

  • 1985. október 8., Emmeloord: Magyarország-Izland 29-16 (15-6)
  • 1985. december 10., Lüneburg: Magyarország-Izland 38-15 (18-5)
  • 1988. október 23., Arnheim: Magyarország-Izland 21-20 (10-9)
  • 1994. március 4., Dunaújváros: Magyarország-Izland 34-21 (16-9)
  • 1994. március 5., Győr: Magyarország-Izland 31-16 (17-9)
  • 2012. szeptember 13., Cheb: Magyarország-Izland 35-21 (20-15)
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×