eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Match ball lying on the parquet near 9 m line.
Nyitókép: Dziurek/Getty Images

Tizenöt gólos hátrányban a Veszprém a negyeddöntőben

A juniorcsapatával felálló, címvédő Telekom Veszprém 39-24-re kikapott a szerb Partizan Beograd otthonában a férfi kézilabda SEHA liga negyeddöntőjének első mérkőzésén, szerdán.

A veszprémiek a Bajnokok Ligája-negyeddöntős felnőtt csapatuk helyett - a sűrű versenynaptár miatt - az NB I/B-s junior együttesükkel álltak ki a párharc első mérkőzésére, és a visszavágón is a fiatalok szerepelnek majd.

Csak az első öt percben volt szoros az állás, utána a házigazda gyors gólokkal ellépett 9-4-re. A 11. percben először kért időt a vendégcsapat, de a folytatásban is sok pontatlanság jellemezte játékát. Támadásban alig jutott el pontos befejezésekig a címvédő, védekezésben pedig nem igazán tudta megállítani a szerbeket, akik a szünetben a játék képét tekintve megérdemelten vezettek tíz góllal (21-11).

A második félidőben már nem volt olyan nagy különbség a csapatok között, mint az első harminc percben, de ebben közrejátszott a Partizan fölényes vezetése is. A belgrádiak könnyedén növelték tovább az előnyüket, és végül 15 találattal győztek.

Nikola Zecevic nyolc, Ivan Micic és Veljko Popovic öt-öt góllal járult hozzá a sikerhez, a magyar oldalon Eklemovic Marko hétszer, Janowszky Botond négyszer talált be, Mikler Krisztián pedig négy védéssel zárt.

A veszprémiek hetedszer szerepelnek a regionális nemzetközi sorozatban, eddig minden alkalommal fináléba jutottak és ötször lettek bajnokok. A mostani szezonban nem kellett pályára lépniük a csoportkörben, csak most, a negyeddöntőben kapcsolódtak be a küzdelmekbe.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×