eur:
388.96
usd:
363.6
bux:
68179.86
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A gólszerző ferencvárosi Lisztes Krisztián (b) és csapattársa ünnepelnek a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - MOL Fehérvár FC mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. április 2-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Duplázott a 17 éves Lisztes Krisztián a ferencvárosi rangadón

A Mol Fehérvár volt a vendég, 2–2 lett a vége.

A címvédő és listavezető Ferencváros a 17 éves Lisztes Krisztián duplájával 2-2-es döntetlent játszott a vendég MOL Fehérvárral a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójának mérkőzésén.

A zöld-fehérek már négy kör óta nyeretlenek az élvonalban, de előnyük így is kilencpontosra hízott a második Kecskeméttel szemben.

A székesfehérváriak, akik másodjára is veretlenek maradtak Bartosz Grzelak vezetőedző irányításával, maradtak a tizedik helyen, mindössze három ponttal megelőzve a már kiesőhelyen álló Budapest Honvédot.

OTP Bank Liga, 25. forduló

Ferencvárosi TC-MOL Fehérvár FC 2-2 (0-1)

Groupama Aréna, 12 079 néző, v.: Bogár

gólszerzők: Lisztes (59., 70.), illetve Stopira (7.), Makarenko (79.)

sárga lap: Botka (26.), Kovacevic (40.), illetve Dárdai (9.), Stopira (76.), Nego (92.)

Ferencvárosi TC: Dibusz - Abena, Kovacevic, Knoester - Botka (Lisztes, a szünetben), Esiti (Baráth, a szünetben), Vécsei, Sagal - Gojak (Nguen, 55.), Zachariassen, Traore

MOL Fehérvár FC: Kovács - Bese, Csongvai, Stopira, Heister - Dárdai (Makarenko, 69.), Flores, Christensen (Pokorny, 69.) - Kastrati (Larsen, 85.), Kodro, Schön (Nego, 85.)

Nagy elánnal kezdett a fővárosi együttes, Kovácsnak már a második percben védenie kellett, de egy szögletet követően mégis a vendégek szereztek vezetést. A bekapott gól nem törte meg a zöld-fehérek lendületét, sorra vezették a veszélyes támadásaikat, de a befejezések rendre pontatlanok voltak. A hazaiak Zachariassen lövésénél jártak legközelebb a gólhoz, ám akkor a kapufa mentett. Annak ellenére, hogy a levegőben lógott az egyenlítés, mégis majdnem a bennmaradásért küzdő rivális duplázta meg az előnyét, azonban Schön szünet előtti találatát a videobíró érvénytelenítette les miatt.

A folytatásban alig 15 másodpercet kellett várni az első ferencvárosi ziccerre, de a csereként beállt Lisztes közelről fölé bombázott. Ezt követően viszont meddővé szelídült a címvédő fölénye, mégis ekkor egyenlített az FTC a nagy kedvvel futballozó Sagal harcosságának és Lisztes első élvonalbeli találatának köszönhetően. A hazaiak újra erőre kaptak, de a vezetéshez Csongvai kapitális hibája is kellett, aki saját 16-osán belül adta el a labdát, majd Traore önzetlensége után Lisztes másodszor is betalált. A hajrá kezdetén kissé váratlanul egyenlített a Fehérvár. Az utolsó percekben is a Ferencváros támadott a győzelemért, de csak szabálytalan gólig jutott - Abena kézzel ütötte a labdát a kapuba -, így be kellett érnie döntetlennel.

(Nyitóképünkön a gólszerző ferencvárosi Lisztes Krisztián és csapattársai ünnepelnek a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - MOL Fehérvár FC mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. április 2-án.)

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×