eur:
394.37
usd:
371.64
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor
A dunaújvárosi Dobi Lili (b) és a spanyol Cristina Nogue a női vízilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében játszott CN Assolim Mataro - Dunaújvárosi VC mérkőzésen a spanyolországi Sabadellben 2023. március 31-én.
Nyitókép: A dunaújvárosi Dobi Lili (b) és a spanyol Cristina Nogue . MTI/Derencsényi István

Női vízilabda BL - Nem bírt a Mataróval, a bronzért játszik a Dunaújváros

A Dunaújváros nem tudta borítani a papírformát, 12-9-es vereséget szenvedett a Keszthelyi Ritát is a soraiban tudó spanyol Mataro együttesétől a női vízilabda Bajnokok Ligája barcelonai négyes döntőjének elődöntőjében.

Mihók Attila együttese így szombaton a bronzért a nyolc győzelmével rekorder olasz Ekipe Orizzonte együttesével játszik.

A Mataro pedig a házigazda, ötszörös győztes Sabadell csapatával játszik a fináléban, ez lesz a sorozat történetének első döntője, amelyet azonos nemzetbeli csapatok vívnak.

Női Bajnokok Ligája, négyes döntő (Barcelona):

elődöntő:

Assolim CN Mataro (spanyol) - Dunaújvárosi Főiskola VE 12-9 (3-1, 4-3, 3-2, 2-3)

a magyar csapat gólszerzői: Horváth B. 4, Garda, Dobi 2-2, Szabó 1

A magyar csapat szerezte a mérkőzés első gólját - Garda pillanatok alatt értékesítette a fórt -, a spanyol sztárcsapat viszont Keszthelyi kiváló passza után centerből egyenlített. A magyar válogatott csapatkapitányáról egy pillanatra megfeledkeztek a dunaújvárosiak, ezt pedig kihasználta a légióskodó klasszis, aki BL góllövőlistájának élmezőnyében van, és hálóba pattintott. A rivális ötméteresből növelte az előnyt a szünet előtt.

A második negyedet Sevenich parádés centergólja vezette fel, majd Espar bombázott a jobb alsóba, így látótávolságon kívülre (5-1) került a Mataro. A több mint egy negyeden át tartó dunaújvárosi gólcsendet Garda törte meg, majd Dobi lövését ügyetlenkedte be a spanyolok kapusa. Morell egy rendkívül pimasz és tökéletes ejtéssel válaszolt. Horváth fórból szépített, de a túloldalon újra jól működött a Keszthelyi-Sevenich kapcsolat (7-4).

A Dunaújvárosnak a nagyszünet után is csak felvillanásokra volt ereje a Mataróval szemben, a játékrész közepén Keszthelyi ötmétereséből állította vissza a négygólos különbséget (9-5), amely egy sikeres fórmegjátszás után tovább duzzadt. Bő hét másodperccel a dudaszó előtt Horváth második találatával szépített a magyar csapat.

A záró nyolc perc első találatát Dobi jegyezte egy gyönyörű ejtésből, de a spanyolok Van De Kraats bombájával azonnal válaszoltak (11-7). A Dunaújváros nem adta fel, Horváth pattintásával szépített, de a spanyolok megint egyből tudtak reagálni, ezáltal a magyar együttesnek nem volt esélye a hajrában. Kevesebb mint egy perccel a vége előtt Horváth a mérkőzés legeredményesebb játékosa lett, beállítva a 12-9-es végeredményt.

korábban:

CN Sabadell (spanyol)-Orizzonte (olasz) 13-12 (2-2, 4-4, 4-5, 3-1)

A szombati program:

bronzmérkőzés:

Orizzonte-Dunaújvárosi Főiskola VE 16.00

döntő:

CN Sabadell-Assolim CN Mataro 17.30

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×