INFORÁDIÓ
2023. május 29. hétfő
Magdolna

sport

atlétika

világbajnokság

budapest

Gyulai Márton sportszakmai vezérigazgató-helyettes, az Európai Atlétikai Szövetség (EA) végrehajtó bizottságának tagja (b) és Németh Balázs, az augusztusi atlétikai világbajnokságot szervező cég, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója az épülő budapesti Nemzeti Atlétikai Központban 2022. március 22-én. Az atlétikai vb leendő helyszínéről online kapcsolatban jelentkezett be a nemzetközi szövetség (WA) tanácsának ülésére Gyulai Márton és Németh Balázs és beszámoltak a világbajnokság szervezéséről.

Szuperhősök mozgatják meg Magyarországot - itt a terv

Infostart / MTI

Pozitív visszajelzésben részesült az augusztusi, budapesti atlétikai világbajnokság szervezőbizottsága, miután tájékoztatót tartott a nemzetközi szövetség (WA) legfőbb döntéshozó testületének. A magyar szervezők azt tervezik, az atlétika Budapestre érkező szuperhősei megmozgatják az országot.

A Budapest 2023 Zrt. vasárnapi sajtóközleménye szerint Németh Balázs vezérigazgató és Gyulai Márton sportszakmai vezérigazgató-helyettes a vadonatúj Nemzeti Atlétikai Központból jelentkezett be a WA tanácsának ülésére, és minden fontos részletre kiterjedő beszámolót tartott. Elmondták, hogy a stadion a terveknek megfelelő készültségi fokozatban van, jövő péntekre elkészül az épület, május közepére a versenypálya és júliusban már az első tesztversenyt is megtarthatják.

A szervezők beszámoltak azokról az egyedi, világversenyeken még ki nem próbált ötletekről is, amelyekkel igyekeznek az egész országot megszólítani a vb legfontosabb üzeneteivel. Az idei lesz az első olyan atlétikai világbajnokság, amelyre kedvezménnyel vehet jegyeket bárki, aki sportol, és ezt nagyon egyszerű módon igazolni is tudja a vb szurkolói klubjának honlapján.

"Megmozgatjuk az országot, ez az elsődleges küldetésünk a világbajnokság segítségével. Igyekszünk elérni mindenkit, mert hiszünk abban, hogy aki élőben látja versenyezni az atlétika szuperhőseit, annak megváltozhat az élete és sokkal nagyobb szerephez juthat benne a sport és az egészség" - mondta Németh Balázs.

Jon Ridgeon, a WA vezérigazgatója közölte, örömmel fogadták a pozitív jelentést a szervezőktől, és velük együtt arra törekednek, hogy a budapesti legyen minden idők legjobb atlétikai világbajnoksága.

"Nagyon örülünk annak, hogy a szervezőbizottság az eseményt arra használja fel, hogy magyarok ezreit ösztönözze a sportolásra, és üdvözöljük azt a célt, hogy a bajnokság igazán emlékezetes élményt nyújtson minden nézőnek a helyszínen" - mondta.

A budapesti vb augusztus 19-én kezdődik és augusztus 27-ig tart. Központi helyszíne a Nemzeti Atlétikai Központ, a maratoni és a gyalogló versenyek rajtja és célja a Hősök terén lesz, a maraton útvonala az Andrássy úton, majd Budapest történelmi belvárosán át halad.

Budapest, 2023. március 26. 
Gyulai Márton sportszakmai vezérigazgató-helyettes, az Európai Atlétikai Szövetség (EA) végrehajtó bizottságának tagja (b) és Németh Balázs, az augusztusi atlétikai világbajnokságot szervező cég, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója online kapcsolatban bejelentkezik a nemzetközi szövetség (WA) tanácsának ülésére az atlétikai vb leendő helyszínéről és beszámol a világbajnokság szervezéséről az épülő budapesti Nemzeti Atlétikai Központból 2022. március 22-én.
MTI/Koszticsák Szilárd
Gyulai Márton sportszakmai vezérigazgató-helyettes, az Európai Atlétikai Szövetség (EA) végrehajtó bizottságának tagja (b) és Németh Balázs, az augusztusi atlétikai világbajnokságot szervező cég, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója online kapcsolatban bejelentkezik a nemzetközi szövetség (WA) tanácsának ülésére az atlétikai vb leendő helyszínéről és beszámol a világbajnokság szervezéséről az épülő budapesti Nemzeti Atlétikai Központból 2022. március 22-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018