eur:
393.76
usd:
365.41
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Austin, 2012. november 15.Michael Schumacher, a Mercedes hétszeres világbajnok német versenyzője a Circuit of the Americas pályán, a Texas állambeli Austinban 2012. november 15-én. A Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Amerikai Nagydíját november 18-án rendezik. (MTI/EPA/Srdjan Suki)
Nyitókép: MTI/EPA/Srdjan Suki

Eddie Jordan beszélt Michael Schumacher állapotáról

Hiába van jelen, valójában mégsincs ott – mondta a síbalesete óta a világtól elzártan élő hétszeres világbajnokról a korábbi Forma–1-es csapatfőnöke.

Michael Schumacher első Forma–1-es idényében, 1991-ben a Jordannél versenyzett, amelynek Eddie Jordan az alapítója és a tulajdonosa volt. A kettőjük között a német pilóta távozása után is megmaradt a barátság, és az ír üzletember a 2013-ban síbalesetet szenvedő Schumachert többször is meg akarta látogatni az utóbbi években, de felesége, Corinna nem engedte a közelébe – írja a gphirek.hu.

Jordan azonban elárulta, hogy a hétszeres világbajnok fia, Mick Schumacher megkereste őt az anyja háta mögött, mert szerinte volt olyan különleges a kapcsolat kettejük között, hogy az egykori csapatvezető megérdemel néhány tényt Michael Schumacherről.

„Meghatott az, hogy Mick segítő kezet nyújtott, mert nem lehet könnyű az a tudat, hogy az édesapja nem tud a család tagja lenni. Hiába van jelen, valójában mégsincs ott. Megvan erről a saját véleményem, de ezt nem akarom nyilvánosságra hozni" – mondta a 74 éves egykori csapatvezető, aki szerint a 23 éves versenyző kimagasló együttérzést tanúsított, amikor az apjáról beszélt.

Jordan szerint a Haastól elküldött, idén mercedeses tesztpilótaként tevékenykedő Mick Schumacher képes lehet rá, hogy néhány éven belül erősebben térjen vissza a Forma–1-be, és apja nyomdokaiba lépjen.

„Talán helyes döntés volt elküldeni őt, mégis megérintett engem, mert annak idején én mindent megtettem Michaelért, hogy megadjam neki az első esélyt. Nem tartott sokáig a közös munka, de az iránta érzett szeretet továbbra is tart, és mindig is így lesz, amíg csak élek."

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×